maanantai 5. syyskuuta 2011

Punktio ohi!

Tänään oli siis punktio. Viikonloppu oli niin täynnä ohjelmaa, etten onneksi juurikaan ehtinyt panikoimaan punktiota etukäteen. Tänä aamuna ennen toimenpidettä lähinnä siivoilin kotona saadakseni ajan kulumaan.

Klinikalla minulle laitettiin ensin kanyyli käteen suonensisäistä lääkeannostelua varten. Aika pian minut ohjattiinkin toimenpidehuoneeseen, ja myös mieheni, joka oli jo hoitanut "oman osuutensa", tuli mukaan. Puudutus ei tuntunut kovinkaan pahalta ja itse keräyksen aikana tunsin kyllä jonkin verran kipua, mutta en mitenkään erityisen voimakasta. Kun toimenpide oli ohi ja minun piti nousta istumaan, iski huono olo ja pyörrytys, valahdin kalpeaksi ja  jouduin jonkin aikaa hengittelemään makuuasennossa toimenpidehuoneessa ennen kuin pääsin siirtymään lepohuoneeseen. Tässä vaiheessa tuntui myös aika kovaa menkkamaista mahakipua ja sain 1000 mg parasetamolia sekä 600 mg ibuprofeenia sitä taltuttaakseni. Lisäksi lievä pahoinvointi vaivasi. Tunnin verran makoilin lepohuoneessa kaurapussi mahallani ennen kuin uskalsimme lähteä kotiinpäin, joka onneksi sijaitsee lyhyehkön matkan päässä klinikalta. Kotona oksensin, mikä paransikin olotilaa ja sain otettua vielä yhden 500 mg parasetamolin. Sen jälkeen alkoi taas elämä voittaa, sain syötyä lounaan ja nukuin päiväunet. Nyt olo on jo melko lailla normaali. Kipua tuntuu ainoastaan, jos vatsan seutuun tulee jännitystä.

Munasoluja saatiin kerättyä yhteensä 20 kappaletta. Näistä puolelle tehdään varmuuden vuoksi ICSI ("mikrohedelmöitys") ja puolet menee IVF-protokollan ("koeputkihedelmöitys") mukaan. Sormet ristissä odottelen huomista soittoa laboratoriosta, toivottavasti edes joku noista kahdestakymmenestä olisi hedelmöittynyt, jotta päästään siirtoon asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti