tiistai 6. syyskuuta 2011

Punktion jälkeen

Turvotus on täällä! Vatsan seutu on pinkeän, kiristävän ja liikkuessa aristavan oloinen. Ei kuitenkaan kipeä sillä tavalla, että särkylääkettä pitäisi ottaa. Olo on samanlainen kuin jos vatsa olisi täynnä ilmaa, vastaavan olotilan muistan siitä kerrasta, kun söin pussillisen sokerittomia karkkeja ja vatsa turposi kunnolla (jep, todella fiksua!:)  Olen varmuuden vuoksi juonut normaalia enemmän, kun olen jostain lukenut, että sillä voisi hyperiä estää/hoitaa, joskaan klinikalta en saanut mitään ohjeita tämän suhteen.

Töissä olen ollut tänään normaalisti, teen aika lailla istumatyötä eikä ongelmia esiintynyt. Sairauslomaakin klinikalta olisi saanut, mutta se olisi ollut hankala järjestää enkä sitä etukäteenkään kokenut tarpeelliseksi.

Edellisestä jumpasta on kohta viikko ja mieli jo halajaa treenaamaan, mutta vatsan seudun pinkeys tekee sen suuntaiset ajatuksetkin turhiksi. Ainakin tämä viikko on mentävä ihan rauhassa. Tänään kävelyvauhtiakin on täytynyt hieman hidastaa.

Labrasta soitettiin aamulla ja tuloksena muistaakseni niin, että 6 munasolulle oli tehty ICSI ja näistä 5 oli hedelmöittynyt, lopuista 14 munasolusta 7 oli hedelmöittynyt IVF:llä eli yhteensä hedelmöittyneitä oli 12.
Nyt edelleen sormet ristissä sen suhteen, että huomenna päästäisiin siirtoon.

2 kommenttia:

  1. Hieno määrä hedelmöittyneitä! Kyllä noista melko varmasti jää vielä paljon pakkaseenkin :)

    Mulle tuli klinikalta juomisen suhten sellainen ohje, että hitusen pitäisi juoda enemmän kuin normaalisti, mutta ei vetää överiksi. Ja mielummin kivennäisvettä kuulemma kuin hanavettä. Itse join molempia, mutta aika hillitysti. Tosin multa nyt ei ollut noin iso saalis, joten hyperin vaarakin oli aika pieni.

    VastaaPoista
  2. Klinikalta sanottiin tänään, ettei juomisilla ole merkitystä hyperin kannalta, joten tiedä näistä sitten :) Mutta tuskinpa siitä haittaakaan on! Tänään havaittiin, että tilkka nestettä vatsaontelossa kyllä on, mutta onneksi se ei ollut esteenä siirrolle.

    VastaaPoista