sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Uuteen alkuun

Olimme viikonlopun reissussa, joten nyt vasta löytyi aikaa päivittää kuulumisia.
Perjantaina (PP9) alkoi tuntui liiankin tuttua painetta alavatsalla WC-käyntien yhteydessä, ja myöhemmin samana päivänä alkoi tuhruvuoto. Niinpä sallin itselleni muutaman lasin viiniä illalla. Mieheni oli kuitenkin halukas varmistamaan negan raskaustestillä, joten lauantaiaamuna se tehtiin eikä mikään yllätys, ettei toista viivaa tikkuun piirtynyt. Tuhruttelu on edelleen jatkunut ja lopetin jo lugetkin, jotta vuoto saa alkaa kunnolla ja päästään uuteen kiertoon. Uskoisin, että huomenna on kp1.

Oloni on yllättävän hyvä. Viikonloppuna oli mahdollisuus nauttia kauniista syyssäästä ja keskittyä muihin asioihin. Itkin itkuni jo torstai-iltana ennen kuin negasta oli mitään muuta tietoa kuin oma aavistukseni ja perjantaista lähtien olen pystynyt siirtämään ajatukseni jo tulevaan. Mitäpä tässä muutakaan voi? Seuraavat kaksi viikkoa voin taas keskittyä elämästä nauttimiseen ennen kuin piina kenties taas alkaa. Lääkäri antoi meille tähän hoitoon siirron jälkeen jopa 50/50 todennäköisyyden onnistua. Mieheni laskeskeli, että kumulatiivinen todennäköisyys onnistua seuraavalla kerralla nousee jo 75%:n (jos siis käytetään tuota 50% todennäköisyyttä, minkä lääkäri meille antoi, normaalistihan IVF/ICSI:lle annetaan 30% todennäköisyys onnistua). Eipä tuo kumulatiivinen todennäköisyys tietenkään poista sitä, että jokaisella hoitokerralla on kuitenkin vain 30%:n todennäköisyys onnistua eikä sitä, että vielä on se mahdollisuus, ettei alkio voisikaan jostain syystä kiinnittyä endometriumilleni lainkaan. Viimeistä vaihtoehtoa en aio kuitenkaan ajatella lainkaan ellei ole pakko. Olen 29-vuotias ja ainakin teoriassa tässä on vielä 10 vuotta aikaa yrittää. Rahanmenoa ei voi estää..

3 kommenttia:

 1. Mitäs sinne kuuluu? Saapuiko kp 1 vai vieläkö odotuttaa? Olen niin pahoillani negasta... Tuntuu, että kaikille viime aikoina vaan negoja tullut. Kyllä jo olisi mukava saada positiivisiakin uutisia. Saatiinkos teillä pakkaseen monta alkiota? Tsemppihalaus!

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos, tsemppiä tässä tarvitaankin, puolin ja toisin!
  On kyllä ikävä negabuumi ollut blogimaailmassa meneillään, mutta eiköhän tuulen ole kohta käännyttävä.
  Täällä mennään ihan seesteisesti. Vuoto ei ole ollut runsasta, mutta menkkakipuja sitäkin enemmän, uudestaan en ole enää testannutkaan. Lasken eilisen olevan kp1 ja aloitin tänään Zumenon-estrogeenin limakavon kasvattamiseksi. Ensi viikolla sitten ultra ja ehkä silloin jo tiedetään aikataulua siirron suhteen. Meillä on siis pakkasessa kolme alkiota, joten toivottavasti siirtoon päästään!
  Olo on kyllä paljon parempi kuin piinapäivien aikana. Uusi kierto kun on uusi mahdollisuus :)

  VastaaPoista
 3. "Uusi kierto kun on uusi mahdollisuus", sinäpä sen sanoit! Ihailtavaa optimistisuutta. Tuo minunkin täytyy muistaa sitten, jos nega tulee ekasta hoidosta. :)

  VastaaPoista