sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kp 14/YK 12

Viikonloppu vietettiin taas pois kotimaisemista, joten blogin päivitys on jäljessä, nytkin aikaa vain pikaiselle päivitykselle. Bellyn laittamaan haasteeseen vastaan varmastikin heti alkuviikosta!

Perjantaina oli siis ultra eikä syytä tiputtelulle löytynyt, mutta ei sen pitäisi olla esteenä siirrolle. Endometriumilla oli paksuutta 7,4 mm ja kaikki muutenkin kunnossa. Siirtopäiväksi sovittiin 6.10. Kysyin vielä pakkasessa olevien alkioiden laadusta ja kuulemma ovat 2&3- luokkaa, "hyvän ja kohtalaisen hyvän väliltä". Jotenkin masensi tuo tieto, olin viimeksi jäänyt siihen käsitykseen, että myös pakkaseen meni ns.top-alkioita. Tuntuu, että olen luovuttanut PASsien suhteen jo etukäteen ja suunnannut katseeni seuraavan pistoskierroksen mukanaan tuomiin alkioihin.

Epäonnistuneesta tuoresiirrosta ei kuulemma voi päätellä vielä mitään siitä, mistä lapsettomuusongelmamme johtuu tai ei ainakaan sitä, että syynä olisi nimenomaan kiinnittymisongelma. Kyseessä voisi olla jokin munasoluihin liittyvä geneettinen ongelmakin, jota ei nykykeinoin voi edes tutkia. Sain myös vahvistusta sille olettamukselle, että jos kolmen IVF/ICSI-kierroksen jälkeen raskaus ei ole alkanut, on epätodennäköistä että se alkaisi enää myöhemminkään. Lääkäri oli kyllä kovin luottavainen sen suhteen, että todennäköisyydet raskautua olisivat puolellamme. Mutta väkisinkin mietin viikonlopun aikana, että entä jos tilanne vuoden päästä on se, että raskaus ei ole vieläkään alkanut? Olisimme mieheni kanssa silloin juuri 30-vuotta täyttäneitä eikä toivoa omasta lapsesta enää annettaisi. Olen aiemmin jotenkin ajatellut, että onhan tässä vielä reippaasti hedelmällistä ikää jäljellä, mutta tämä ajatuskuvio saa lähinnä kauhuntunteita aikaan. Mitä jos kaikki toivo viedään pois jo näin äkkiä?

Ehdin viikonlopun aikana miettiä jo sitäkin kysymystä, että mitä sen jälkeen tapahtuisi, jos meidät todella todettaisiin vuoden sisällä infertiileiksi, mutta vastausta en siihen osannut itselleni antaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti