perjantai 7. lokakuuta 2011

Valitusta taas

PAS tehtiin onnistuneesti eilen. Siinä ne positiiviset uutiset lapsettomuusasian suhteen olivatkin. Ensimmäinen alkio ei selvinnyt sulatuksesta ja nyt siirretty alkio oli kolmisoluinen.. Pakkaseen jäi siis enää yksi alkio. Kyllähän minä tiedän, että kolmisoluisellakin alkiolla voi tärpätä, tuskin niitä muuten siirrettäisinkään. Lääkäri oli jälleen varsin luottavainen onnistumisen mahdollisuuteen, minä tapani mukaan en. Pitäisi saada tämä valituksen valitus ja negatiivinen suhtautuminen jo loppumaan, ei tästä ainakaan mitään apua raskautumiselle ole! Olenhan oppinut, että ihminen on psykofyysissosiaalinen kokonaisuus, joten ei positiivisesta asenteesta haittaakaan olisi.
Toisin kuin tuoresiirrossa, PAS:ssa kuukautiset eivät kuulemma yleensä ala lääkitysten läpi. Ja vaikka kotitestit näyttäisivät negatiivista, pitää homma silti varmistaa verikokeella kahden viikon kuluttua siirrosta, jolloin lääkityksen saa vasta lopettaa. Sitä odotellessa siis. En millään haluaisi testata kotona, onneksi minulla ei ole enää testejä jemmassa, mutta toisaalta en haluaisi kuulla vasta hoitajaltakaan, että hcg on alle 1. Huomaatteko, miten olen jo muuttanut ajatuskuvioitani positiivisempaan suuntaa? Aargh.

Mutta kuuluu minulle oikeasti pääpiirteittäin hyvää. Bellyn tavoin yritän usein muistuttaa itseäni siitä, että lukuunottamatta lapsettomuusongelmaa, asiani ovat varsin hyvällä mallilla ja olen siitä kiitollinen. Terveyteni on hyvä, minulla on hyvät välit vanhempiini, avioliittomme on onnellinen ja taloudellinen tilanteemme on stabiili. Iloa tuo uusi asunto, jonka ostimme hiljattain, ja jonka remontointi- ja sisustussuunnitelmiin saan lähiaikoina toivottavasti keskitettyä ajatuksiani.

Aurinko paistaa ja viikonloppu on aluillaan, asiat ovat ihan hyvin! :)
(Tästä se lähtee! :)
Mukavaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. *peukuttaa* :)
  Mukavaa viikonloppua sullekin!
  Ja mielettömästi onnea tähän yritykseen.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos ja samat sanat takaisin :)

  VastaaPoista
 3. Onnea tähän yritykseen täältäkin! Ja kyllähän sitä plussia on ennenkin tullut ei-niin-top-alkioista. :)

  Itsekin välillä olen pyrkinyt ajattelemaan sitä, mitkä asiat elämässäni ovat hyvin. Nyt kuitenkin tämä vauvankaipuu vie kaiken. Tietysti, kun on hoitokin päällä, se on ykkösasia elämässä tällä hetkellä. Olen halunnut lasta niin kauan kuin olen ymmärtänyt asiasta jotain enkä usko, että elämästäni voi tulla hyvä, jos toiveeni ei koskaan toteudu. Plääh, ei ollut tarkoitus tulla sinua masentamaan, vaan jotenkin tuli mieleen tuosta, että kun itsekin yritän välillä ajatella niitä hyvin olevia asioita. Jotenkin vaan tämä lapsettomuus jyrää alleen kaiken muun.

  Mutta tämähän on vain väliaikaista meille molemmille, eikös niin! :)

  VastaaPoista
 4. Rowan: olen kyllä itsekin ihan samoilla linjoilla tuosta, että en pysty edes ajattelemaan, mitä elämässäni teen, jos ei minusta koskaan tule äitiä. Silti yritän ajatella nyt niin, että täytyy kuitenkin yrittää nauttia elämässä juurikin tällä väliajalla niin, ettei sitten myöhemmin harmita, että tuli heitettyä paljon aikaa hukkaan murehtiessa.. Välillä onnistun, välillä en :)

  VastaaPoista