lauantai 3. joulukuuta 2011

Back to basics

Sorruin sittenkin testaamaan ovulaation, joka tapahtui kyllä varsin myöhään aiempiin kiertoihini verrattuna (kaksi viivaa testiin vasta kp 21), joten piinapäivät voi alkaa.. Hahaha, ei sentään, usko luomuraskauteen on next to nothing. Usko ylipäänsä minkäänlaiseen raskauteen kohdallani on nollatasolla. Onneksi klinikan lääkäri on hieman positiivisempi. Kävimme tässä hiljattain klinikalla suunnittelemassa jatkohoitoamme ja uskokaa tai älkää, lääkärimme suositteli, että palaisimmekin toistaiseksi takaisin kevyempiin hoitoihin uuden IVF:n sijaan! Tämä siksi, että voi olla, että munasoluni eivät respondoi hyvin IVF:ssä annettaville hormoneille ja siksi laatu on, mitä on. Voi olla, että meidän kohdallamme se yksi ainoa munasolu onkin laadukkaampi ja sen kehittymistä ja kohdun limakalvon paksuuntumista voidaan sitten tukea. Koska munasolut hedelmöittyvät, ei ole estettä palata kevyempään hoitoon ja katsella uutta IVF-hoitoa jossain vaiheessa myöhemmin.
Tämän hetkinen kierto mennään siis täysin luomuna ja todennäköisesti myös seuraavakin klinikan joululoman vuoksi, mutta vuoden alusta suunnitelmana olisi käyttää luomukiertoa tukevia pistoksia. Hassua kyllä, minulle tämä vaihtoehto tuntui tervetulleelta lomalta, mutta mieheni päähän oli vaikea saada menemään sitä, miksi näin voisikin olla paremmat mahdollisuudet onnistua (enkä itsekään tähän oikein usko, vaikka ymmärrän logiikan) ja hän oli enemmän sillä kannalla, että uuteen hoitoon vaan mahdollisimman pian. Vaikka alunperin juuri minä olen ollut selkeästi kärsimättömämpi osapuoli, ja vaati aikamoista taivuttelua, että mies suostui IVF-hoitoon lähtemään alunperinkään. Taitaa olla niin, että miehen vauvakuume on noussut ja hän on huomannut, että meillä oikeasti on vaikeuksia tulla raskaaksi.
Omalla kohdallani olen huomannut viime viikkoina tiedostamattoman ajatuskuvioiden muutoksen. En enää suunnittele elämää niin, että miettisin tulevia tapahtumia nähden itseni silloin raskaana, urakuvioitani mietin eteenpäin suorana janana enkä sellaisena, jossa on katkoksia. Olen hyvin paljon luopunut ajatuksesta omasta lapsesta, koska näin minun on helpompi käsitellä asiaa. Koska hoidot ovat vielä kesken, eikä viimeistä vihellystä ole vielä puhallettu, tiedän että jossain sisälläni elää vielä pieni toivo ja niin kauan kuin se on olemassa, en pysty kunnolla lopullista lapsettomuutta käsittelemään. Henkisesti voin ihan hyvin, vaikka edelleen ympärilläni tapahtuu paljon asioita, jotka aiheuttavat minulle ylimääräistä psyykkistä kuormitusta tämän lapsettomuusasian lisäksi. Ehkäpä juuri siitä syystä lapsettomuusasia ylipäänsä on ollut paljolti taka-alalla viime ajat ja blogin pitäminen on jäänyt unholaan (muiden kuulumisia olen kyllä käynyt seuraamassa). Täällä minä kuitenkin vielä olen.

3 kommenttia:

 1. Sinun tilanteesi kuulostaa kyllä ihan juuri samanlaiselta kuin minun tilanteeni. Ainoa erotus on, että meillä on hoito päällä.

  Toivottavasti luomukierroista tulisikin se tärppi, eikä raskaita hoitoja tarvitsisi enää jatkaa.

  Minä jään seurailemaan kuulumisiasi! Kaikkea hyvää sinulle ja onnellista joulunodotusta !

  VastaaPoista
 2. Ehkä se onkin teille sitten ihan hyvä ratkaisu mennä kevyemnmällä versiolla nyt eteenpäin, kun lääkärikin sitä suosittelee. Ainahan te sitten pääsette uuteen IVF:ään kun niin haluatte. Jo tietoisuus siitä, että on eri mahdollisuuksia, on helpottava.

  Lapsettomuutta ei varmastikaan voi käsitellä loppuun saakka ennenkuin on kaikki mahdollisuudet käytetty tai päätetty, että hoitoja ei jatketa. Jotkut voivat hyväksyä asian helpommin, toiset eivät voi hyväksyä sitä koskaan.

  Tsemppiä kuitenkin teille luomuiluun, jospa se sittenkin... :)

  VastaaPoista
 3. Usko luomuplussaan on rehellisyyden nimissä olematon eikä toivokaan ole nostanut päätään. Hoitotauko on silti yllättävänkin tervetullut, vaikka vielä muutama kuukausi sitten olin sitä mieltä, että homma katsotaan eteenpäin ilman jarruja, kunnes vastauksia on suuntaan tai toiseen. Pääkoppa kaipaa lepoa, vaikka kroppa kestäisi uuden hoidonkin.
  Tsemppiä tulevaan teille molemmille :)

  VastaaPoista