lauantai 31. maaliskuuta 2012

Liikkeitä ja "vähän" muutakin

Viimeisen viikon aikana olen vihdoin alkanut tunnistaa vauvan liikkeitä. En todellakaan tunne niitä joka hetki, mutta muutaman kerran päivässä tajuan, että pikkumuljahdukset navan alla ovat meidän pienen potkuja. Vielä ei olla päästy niin pitkälle, että isä tuntisi liikkeitä vatsan päältä, mutta uskoisin, että sekin hetki koittaa pian, sillä liikkeet vahvistuvat päivä päivältä.

Viikon kohokohta liittyy kuitenkin rakenneultraan, missä kävimmekin jo tällä viikolla!! En jaksanut odottaa kunnallista ultraa, joka on vasta muutaman viikon päästä, mutta halusin käydä rakenneultrassa ennen kuin tulen lopullisesti raskauskaapista ulos - eli kerron asiasta myös työpaikalla. Vatsan piilottelu on ollut aika työlästä viime aikoina, joten aika ex tempore-päätöksellä varasin alkuviikosta ajan yksityiselle rakenneultraan (tehtiin myös 4D:nä). Täytyy myöntää, että osasyynä päätökseen varhaistaa rakenneultraa oli myös kärsimättömyyteni..
Ultra jännitti minua etukäteen aika paljon, mutta mieheni oli kuin viilipytty, kuten tavallista. Jännitys kuitenkin laukesi heti siinä vaiheessa, kun pääsin tutkimuspöydälle ja ultraus aloitettiin. Lääkäri selitti tarkasti, mitä milläkin hetkellä tutkittiin. Kaikki, mitä nähtiin, näytti normaalilta, mikä on tietenkin suuri helpotus. Päädyimme myös siihen, että sukupuolen saa kertoa, eikä siitä ollut epäilystäkään. Meille on tulossa poikavauva!

 
Ultran jälkeen kaupasta tarttui tällainen mukaan. Voi suloisuus!

Rakenneultrassa saatiin samat viikot kuin nt-ultrassa eli 2 päivää edelle omia ovulaatioplussan mukaisia laskujani, joten jokohan luovuttaisin ja siirtäisin tuon tickerinkin ultrien mukaisiin päiviin..

Muuten tällä hetkellä taidetaan elää sitä energistä keskiraskautta. Olen tällä viikolla käynyt mm. body pumpissa ja spinningissä. Ongelmia aiheuttavat lähinnä öiset suonenvedot, jotka ovat todella harmillisia, eräänäkin yönä heräsin neljä kertaa suonenvetoon! Ei siinä sitten auta kuin ponkaista sängystä ylös kävelemään, jotta kramppi laukeaisi. Samalla voi sitten toimittaa wc-käynnin, joka on toki nykyään öisin enemmän sääntö kuin poikkeus.
Iho ja hiukset voivat paremmin kuin aikoihin ja olo tuntuu kaiken kaikkiaan hyvältä. Eilen kävin ostamassa ensimmäiset raskaushousutkin ja onhan se myönnettävä, että trikoinen vyötärökappale on varsin mukava. Nyt, kun töissäkin raskaudesta tiedetään, en aio enää samalla tavalla pukeutua pelkkiin löysiin yläosiin vaan pömppis saa jo näkyäkin.


Isommat hankinnat saa vielä odottaa, mutta voi olla, että vauvanvaatteita lähden katselemaan pian uudelleen :)

3 kommenttia:

 1. Kantsii kokeilla kalsiumia ja magneesiumia suonenvetoihin. Siis molempia samanaikaisesti, koska magnesium, joka rentouttaa lihaksia, ei imeydy ilman kalsiumia.

  Onpa söpö potkalri :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, näitä onkin jo kokeiltu. Paras keino välttyä suonenvedoilta tuntuu olevan sukat ja housut jalassa nukkuminen. Tulee ehkä kuuma, mutta eipähän tartte nousta seisomaan joka välissä.

  Kiva, kun tulit kommentoimaan! Kovasti olen taustalle hengessä ollut mukana teidän matkalla, mutten enää ole "uskaltanut" kommentoida.

  VastaaPoista
 3. Höpsis. Mä en kanna kaunaa muiden raskauksista. Päinvastoin, sitä ihanampaa mitä enemmän saadaan plussia :)
  Hyvää kevään jatkoa.

  VastaaPoista