sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Uusille kymmenluvuille!

No niin, nyt se on virallista, tämä nainen siirtyi ensimmäistä kertaa elämässään 60 kg:n rajapyykin yli :) Kiloja siis tullut plussauksesta yhteensä n. 6 kiloa. Seitsemällä alkavaa lukua en kokisi tarpeelliseksi vaakaan piirtyvän kohdallani ikinä, mutta tärkeintä tietenkin on, että vauva kasvaa normaalisti ja syntyy täysiaikaisena.

Nyt siis 22. raskausviikko meneillään eikä onneksi mitään ihmeempiä tässä vaiheessa. Liikkeitä tunnen nyt yhä selvemmin päivittäin, joten doppler on aika lailla jäänyt yöpödän laatikkoon.
Vaikka koen, että nyt on meneillään varsin energinen aika raskaudesta, tarvitsen silti enemmän unta kuin ennen raskautta, joten useimpina arki-iltoina menen sänkyyn jo puoli kymmenen aikoihin.
Lisäraudan aloitin pari viikkoa sitten, edellisessä neuvolassa kun sain ohjeen aloittaa lisärauta "sitten, kun siltä tuntuu" (siis mitä?!), kun Hb maaliskuun puolivälissä oli laskenut 117:n. Lisäksi otan aamuisin raskaana oleville tarkoitetun monivitamiinitabletin sekä vielä ylimääräisen 7,5 mikrogramman annoksen D-vitamiinia.
Kohta pitänee kaivaa dosetti esiin, sillä nyt kevään myötä kuvioihin on astunut myös päivittäinen antihistamiiniannos allergiaoireita lievittämään. Onneksi niitä saa käyttää raskauden aikana!
Suonenvetoja vastaan parhaaksi aseeksi olen todennut riittävän lämpimän pukeutumisen eli mieluiten kevyet housut ja sukat jalkaan yöksi. Vielä yöllinen lisävaatetus ei ole aiheuttanut ongelmaa, mutta entäs sitten kesällä?

Olo on siis hyvä ja olen pyrkinyt pitämään kiinni kolmesta ohjatusta jumpasta viikkoa kohden. Yleensä käyn ainakin body pump -  ja spinningtunnilla eikä niissä ainakaan vielä ole joutunut löysäämään tahtia. Tilasin kyllä sykemittarin, jotta voin seurata pulssia tunnin aikana ja tarvittaessa höllätä tahtia.

Tulevalla viikolla vuorossa on 3. neuvolakäynti, joka ainakin täälläpäin on ns. laaja terveystarkastus, joten myös mies lähtee mukaan. Kerronpa siitä sitten tarkemmin loppuviikosta.

Aurinkoisia kevätpäiviä!

3 kommenttia:

  1. Ja täällä päästiin tänään kiloihin 70kg :) Oon aina painanaut noin 62-64 kiloa ja tänään meikäläinenkin siten aloitti luvun seiskalla - enkä tosiaan halua kiipiä lukuun 80 + toki jos niin käy niin ei voi mitään. Ja paino tulee jokataukasessa nousemaan vielä, sillä eihän tämä sintti paina vasta kuin reilu 300g joten painoa kertyy vielä ainakin kuutisen kiloa! Aika hurja muodonmuutos koko tää raskausrumba :)

    VastaaPoista
  2. Tuntuu kyllä ihan hallitsemattomalta tämä painonnousu, minullakin viimeisen viikon aikana lisäystä 800 g. No, olihan siinä pääsiäinen välissä, mutta silti! :) Eipä kai auta valittaa, näytät sinäkin kuvien perusteella varsin hoikalta, joten eiköhän ne kilot tule ihan aiheesta ja saadaan ne sitten aikanaan pudotettuakin.

    VastaaPoista
  3. Alice: toivotaan näin ;) Kuullaan taas!

    VastaaPoista