tiistai 24. huhtikuuta 2012

Viime viikko

Viime viikolla jouduin tutustumaan yhteen raskauden epämiellyttävään puoleen, ja toi rv 22 säikähdyksenkin aiheen pitkästä aikaa.

Jo lähtötasoltaan matalan hemoglobiinin vuoksi terkka suositteli aloittamaan lisäraudan ja niinpä minä teinkin muutama viikko sitten. Vaan enpä arvannut, kuinka kipeäksi vatsa voi oikeasti tulla rautalisän seurauksena. Eräänä aamuna viime viikolla en meinannut saada selkää suoraksi, kun vatsaa kivisti niin kovin ja kaikki liikkuminen teki kipeää. Miten ilmeisesti pelkkä ummetus voikaan olla niin kivuliasta? Jatkossa en aio ottaa lisärautaa kuin joka toinen päivä, koska samaa en halua kokea uudelleen.

Viikko jatkui kuitenkin, ja seuraavana päivänä menin spinningiin. Tunti sujui ongelmitta. Kotona kävin sitten pissalla ja mitäpä huomasin pyyhkiessä? Verta paperissa! Ei vatsakipuja, ei mitään muutakaan, mutta kiistatta paperissa oli punaista. Säikähdin toki, mutta aika rauhallisesti kuitenkin pystyin analysoimaan tilannetta ja niinpä seuraavaksi menin kuuntelemaan dopplerilla sydänäänet, jotka kuuluivat kuten ennenkin. Soitin sitten äitiyspolin päivystykseen mielipidettä sen suhteen, että mitä kannattaisi tehdä. Kätilö oli sitä mieltä, että uskaltaa seurata, ja koska verta ei tullut vuotamalla, olin samaa mieltä. Loppuilta meni vessassa hyppiessä tarkistelemassa, että onko vuotoa tullut lisää, mutta onneksi vuoto oli hyvin minimaalista eikä yön aikana vuotoa tullut lisää. Luultavasti siis kyseessä limakalvoperäinen vuoto. So far, so good, vuotoa ei ole tullut uudelleen ja kävin tänään taas spinningissäkin. Silti asia palautti ikävästi mieleen alkuraskauden tuntemukset, ja toi mukanaan taas tajunnan siitä, että mikään ei ole vieläkään varmaa. Pitää silti uskaltaa luottaa, että kaikki tulee menemään hyvin.

Neuvolassa käytiin viime viikolla edellisten episodien jälkeen eikä siellä mitään uutta/ihmeellistä. Mies oli pyydetty mukaan vastaanotolle "laajaa terveystarkastusta varten", mutta eipä miestä juuri huomioitu ja samat jutut siellä tehtiin kuin viimeksikin eli otettiin virtsakoe, punnittiin, kuunneltiin sydänäänet, mitattiin Hb (121)&verenpaine. Uutena toki sf-mitan ottaminen ja se oli muistaakseni 17 cm eli hiukan keskikäyrän alle.  Sain raskaustodistuksen ja eilen laitoin KELAan äitiyspäivärahahakemuksen.

Hullareilta tarttui seuraavat bodyt mukaan. Aika söpöt :)


2 kommenttia:

 1. Mullakin oli alkuraskaudessa verenvuotoa, ja sitä jatkui aika kauan. N. 2kk sitten (oliko rv 15/16?) mulla alkoi yöllä vessassakäynnin yhteydessä aivan järkyttävä vuoto. Verta valui pitkin jalkoja ja sitä oli joka paikassa vessan lattioilla. Menin heti aamulla lääkäriin, ja ultraan, eikä sieltä löytynyt kuin joku verenpurkauma. Kaikki oli siis ok, vaikka verta oli tullut mun mielestä aika hirvittävä määrä. Käskivät vaan tarkkailemaan, että jos tulee menkkamaisia supistuksia ja paljon verta, niin sitten äkkiä tarkastukseen. Vielä ultran jälkeen rv 21+5 tuli ihan pientä tuhrua, mutta täytyy vaan pitää pää kylmänä ja tarkkailla kroppaa!

  Meillä on ilmeisesti aika samat viikot meneillään, ja neuvolassa mun sf-mitaksi saatiin 21! O_O Taitaa olla tulossa isompi vauva, vaikka toivoin pientä xD

  Noi bodyt on söpöjä, mua harmittaa kun en päässyt hulluille päiville! :(

  VastaaPoista
 2. Joo, täytyy kyllä sanoa, että raskausaika on ainakin minulle ollut ihan tarpeeksi stressavaa muutenkin, joten vuotoja ilmankin olisi pärjätty..Minulla siis oli myös alkuraskaudesta epämääräistä tuhruttelua.
  Onneksi kaikesta huolimatta tänne asti ollaan selvitty ja toivottavasti vuodot olisi nyt meiltä molemmilta tältä raskausajalta loppu!

  VastaaPoista