sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Lantionpohjan lihaksia ja hankintoja

Kylläpä aika tuntuu rientävän, kun edellisestä postauksestani näyttää olevan jo melkein kaksi viikkoa aikaa.
Kuin varkain ollaan jo edetty raskaudessa niin pitkälle, että laskettuun aikaan on alle 100 päivää ja laskutavasta riippuen viimeinen kolmannes alkaa viimeistään ensi viikolla, nyt siis mennään 27+ viikolla.

Vointiani en voi valitella, sillä olo on hyvä ja energinen. Kuluneen viikon spinning ja body pump sujuivat ongelmitta. Tänään olimme miehen kanssa pitkällä kävelylenkillä ja ensimmäistä kertaa huomasin, että jouduimme hidastamaan tahtia vuokseni, sillä muuten alavatsa tuntui epämiellyttävän kiristävältä. Myöskin pissallakäyntifrekvenssi on noussut, mutta vaihtelee: toisina öinä ei tarvitse käydä kertaakaan, joinakin taas kahdesti, mikä varsinkin työaamuina pännii, mutta nukahdan toisaalta yleensä heti takaisin sänkyyn päästyäni. Suonenvedot vaivaavat edelleen aika ajoin, lähinnä öisin. Nyt säiden ollessa lämpimiä, olen huomannut, että jalkaterät turvottelevat iltaa kohden suht herkäsi ja välillä on ollut vaikeuksia saada sormuksia pois sormista, mutta tällaista minulla on ollut aiempinakin kesinä enkä vielä lähtisi puhumaan varsinaisesta raskausturvotuksesta, mutta eiköhän sitä ole luvassa tulevien kuukausien aikana ihan riittävästi :)

Yhden asian suhteen minun pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja kyseessähän on lantionpohjan lihasten harjoittelu! Alkuraskaudesta vielä muistin asian, mutta viime aikoina olen totaalisesti unohtanut koko treenailun. Virtsankarkailu synnytyksen jälkeen ei nimittäin ole mikään tavaton asia ja jos sitä voidaan ennaltaehkäistä, niin nyt pitäisi ryhtyä tuumasta toimeen! Heitän tässä samalle haasteen muillekin odottajille: käyttäkää päivästä pieni aika vaikka bussipysäkillä tai kaupan kassalla lantonpohjan lihasten treenaamiseen, niin saatatte säästyä ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin.

Hankintojen suhteen ollaan edetty niin, että kävimme vihdoin vaunukaupassa katsomassa yhdistelmävaunuja ja turvakaukaloita, ja asiantuntevan myyjän avulla olemme luultavasti päätöksemme tehneet: yhdistelmävaunuiksemme tullemme ostamaan Gessleinin F6-mallin kääntyvillä eturenkailla (mukana tulee myös vaihdettavat, isot eturenkaat, joita ainakin talvella tarvinnee?)  ja turvakaukaloksi Maxi-Cosin Pebblen. Liikkeen sijaan tilaamme luultavasti tuotteet nettikaupasta edullisemman hinnan vuoksi. Aika paljon ostoksiin saa rahaa uppoamaan, kun uutena ostaa, mutta vaikka tämän raskauden alkaminen ei ollutkaan itsestäänselvyys, olen viime aikoina yllättänyt itseni uskaltamalla haaveilla useammasta lapsesta, jolloin tavaroille olisi käyttöä myöhemminkin.. Mennään nyt kuitenkin päivä kerrallaan tätä raskautta eteeenpäin. Eikä varmasti mene päivääkään, etten muistaisi sitä tosiasiaa, kuinka onnekas ja kiitollinen olen siitä, kun saan olla raskaana.


1 kommentti:

  1. Meillä maxi cosin cabriofix kaukalo ja vaunutkin ovat samaa sarjaa :) hyvät on!

    VastaaPoista