torstai 3. toukokuuta 2012

Mitäpä tässä

Tänään alkoi 25. raskausviikko. Eipä ihmeempiä. Ja onneksi näin. Sokerirasituksessa kävinkin jo eilen ja tuloksista soittelin tänään: arvot ok. Osasin sitä jo aavistella, koska pikamittarilla labrassa otettu paastoarvo oli alle viiden eikä tutkimuksen aikana tullut lainkaan huono olo. Litkuhan ei mitään mehua ole, mutta parempi se on mielestäni juoda nopeasti pois.

Vauvan potkiminen on ihanaa, en voi ainakaan vielä ymmärtää, että joidenkin mielestä potkuja voisi olla ärsyttävän paljon. Liikkeet olen tuntenut selkeästi ehkä viimeiset 3 viikkoa. Monet kysyvät, että potkiiko vauva paljon. Mitäpä siihen osaisi vastata, kun ei ole vertailukohtaa. Välillä on ihan rauhallista, sitten illalla maatessa taas tuntuu potkuja, ja mielelläni niitä myös vatsan päältä tunnustelen.

Maha ei ole vielä mitenkään kovin iso, vaikka toki kasvanut. Välillä mietin, että pitäisikö sen olla jo isompi, mutta toisena päivänä jo tuskailen sitä, että mistä ihmeestä löydän sopivan mekon kevään juhliin. Ainakaan vatsa tai raskaus ylipäänsä ei ole vielä hankaloittanut liikuntaharrastuksia, ja nautinkin siitä, että pääsen vielä hyvin käymään spinningissä, body pumpissa ym.
Pari päivää sitten pyysin mieheltäni rehellistä vastausta siihen, olenko hänen mielestään lihonut muuten kuin vatsan alueelta raskausaikana ja kovin kirkkain silmin mies ainakin väitti, etten olisi :) Itse en oikein osaa asiaa enää arvioida eikä sillä niin väliäkään, kun olo ei ole ainakaan vielä tukala.

Jostain luin, että vauva kuulee nyt hyvin ja sille kannattaisikin jutella tai laulaa, mutta en ole oikein vielä päässyt asian makuun.. Mistäpä tulikin samalla mieleeni, että ennen kuin olin raskaana, suunnittelin, että haluaisin pitää raskaana ollessani bolakorua, mutta en ole sitä vielä kertaakaan nyt raskausaikana edes ajatellut. Pitääpä aktivoitua asian suhteen siis. Kyseessä siis vaimeasti helisevä kaulakoru, jonka äänen vauva kuulee ja sanotaan, että syntymän jälkeen vauva rauhoittuisi korun helinään. Mene ja tiedä siitä sitten, mutta näteille koruille on aina käyttöä :)
Ryhdynpä selailemaan nettivalikoimaa siis.. Onko muilla kokemuksia raskauskoruista?

4 kommenttia:

 1. Minulla oli sellainen bola esikoista odottaessa (sain anopilta lahjaksi) ja kyllä minä uskon, että jos sitä vaan pitäisi säännöllisesti, vauva muistaisi sen äänen synnyttyään.

  Minulla vain jäi vähäiselle käytölle tuo koru, kun se roikkui töissä tiellä koko ajan. Niimpä esikoinen ei sen ääntä ainakaan muistanut synnyttyään. Mietin tuossa juuri, että alkaisinko taas käyttämään bolaa tässä uudessa raskaudessa... Hmm. Jos vaikka tulisi pidettyä sitä tiiviimmin tällä kertaa (ellei esikoinen roiku siinä koko aikaa :D )

  VastaaPoista
 2. Minäkin sain Bolan lahjaksi mieheltäni jo synttärinäni helmikuussa, sitä kanniskelen mukana. Kummipojan äidille ostin myös lahjaksi aikanaan kun odotti. Koru rauhoittaa myöhemmin myös lasta kun imetät. TYkkään kovasti!

  VastaaPoista
 3. Mä selvisin juhlamekkokriisistäni, juhlat olivat juuri viikonloppuna. Jos linkin takaa löytyvä pinkki mekko (koko 40) kiinnostaa, niin mä voisin tuon kerran käytettynä myydä (vaikka se olikin kyllä niin ihana etten millään raaskis!). http://missymom.shop.wosbee.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=7-04S

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, kyllä koru siis täytyy hankkia :)
  Äpyli: voi kyllä olla, että esikoista koru kiinnostaa aika paljon :)
  Paloma: Ihana lahja mieheltä! Mä luulen, ettei mun miehellä ole pienintäkään tietoa noiden olemassaolostakaan..heh.

  Hyrsky Myrskynen: Hitsit, just eilen ostin viimein mekon häihin. Tosi nätti kyllä tuo sinun mekkosi!

  VastaaPoista