maanantai 14. toukokuuta 2012

Ä niin kuin äitiyspakkaus

Eilen käytiin äitienpäivän kunniaksi hakemassa äitiyspakkaus (meillä paketit haetaan ärrältä). Tosi nopeasti paketti tuli, kun vasta viikkoa aiemmin olin laittanut nettiin hakemuksen. Ihasteltavaa riitti myös omalle äidille, joka oli meillä käymässä. Omalta äidiltä on muuten helpoin kysyä kaikkein tyhmimmätkin kysymykset mm. vauvan hoitoon liittyen.

Viime viikolla tuhrutteli taas yhtenä päivänä. Tosi vähän, mutta silti, pärjäisin ilmankin sen aiheuttamaa säikähdystä! Onneksi heti seuraavana päivänä oli lääkärikäynti ja ultrassa selvisi, että tuhruttelu johtuu istukasta, joka sijaitsee takaseinässä, mutta lähellä kohdunsuuta. Lääkäri sanoi, että vuotoa voi tulla edelleen ja välillä runsaamminkin, mutta nyt ei vuotoa ole taas viiteen päivään näkynyt. Tilanne kontrolloidaan raskausviikon 30 tietämillä. Lääkäri oli sitä mieltä, ettei nykyinen tilanne tule estämään alatiesynnytystä, ja toivotaan, että tilanne niin myös jatkuu.
Vauva oli perätilassa ja kohdunsuun tilanne hyvä: kiinni ja kanavaa jäljellä vielä 3,5 cm. Vauva kasvaa aika lailla keskikäyrällä ja painoarvioksi saatiin n. 750 grammaa. Lapsivettä normaalin verran.
Sain luvan jatkaa jumpissa käymistä entiseen tapaan. Lääkäri oli myös sitä mieltä, että turha murehtia sykerajoista jumppatunneilla, jos vointi vaan pysyy hyvänä. On minulla edelleen kuitenkin sykemittari mukana spinningissä, jotta näen suunnilleen missä syke huitelee, mutta en ota kovaa stressiä siitä, jos hetkellisesti ollaan 150/min yläpuolella.

Viime viikolla oli myös ensimmäinen perhevalmennus. Kovin informatiivinen käynti ei mielestäni ollut, mutta uskoisin, että parasta antia on jatkossa se, että tutustuu muihin alueen vauvaperheisiin.

Vauvavakuutuskin hankittiin viime tipassa, vaikka pitkään mietittiin, että tuleeko se kannattamaan. Varsinkin, kun meillä on lääkäri omassa taloudessakin.. Mutta ehkä sen avulla kuitenkin hermoja säästetään, jos ei tarvitse päivystyksessä jonotella. Olen tosin kuullut, että alueellamme lapset pääsevät tosi hyvin hoitoon, joten sen puolesta ei kovin pätevä tuokaan argumentti.

Emme ole vielä ostaneet vauvalle muuta kuin vaatteita, mutta ehkä pikku hiljaa voisi käydä vaunukaupassa testaamassa vaihtoehtoja. Pinnasängyn saamme lahjaksi. Kaikenlaista pientä hankittavaa lienee, mitä en vielä osaa ajatellakaan, mutta onhan tässä toivottavasti vielä aikaa (nipin napin 100 päivää :)

3 kommenttia:

 1. Oliko tuo vakuutus kalliskin? Pitää ehkä itsekin myöhemmin miettiä sellasta. Blogistani muuten löytyy sinulle jotain :)

  VastaaPoista
 2. Oi, kiitos tunnustuksesta, vastaan "haasteeseen" pian :)

  Noita vakuutuksia on eri hintaisia vaihdellen sen suhteen, mitä kaikkea vakuutuksen haluaa sisältävän ja mm. riippuen siitä, kuinka suuren omavastuun laittaa. Meillä vuosimaksu on 290 e, joissa omavastuu hoitokuluissa sairautta/tapaturmaa kohden on 42e, lisäksi kertakorvaus määritelty kuoleman tai invaliditeetin varalta (en halua ajatellakaan..). Toivottavasti vakuutus ei tule tarpeeseen millään tavalla ja toisaalta uskon kyllä, että ilmankin pärjää, lapset pääsevät kokemukseni mukaan lääkäriin terveyskeskuksissa varsin hyvin, jos asia on akuutti.

  VastaaPoista
 3. Äitiyspakkaukseen on meillä vielä pitkä matka, mutta sitä päivää odotan kyllä innolla. On selvästi yksi suurista merkkipaaluista raskauden varrella. Kiitos ihanasta blogista! Meillä plussattiin vasta viikko sitten, mutta toiveikkaana tässä edetään.

  VastaaPoista