torstai 2. elokuuta 2012

Synnytystapa selvillä

Kuten otsikkokin kertoo, synnytystapa on nyt suunniteltu. Silläkin uhalla, että olen nyt ärsyttävä, jätän asian toistaiseksi salaisuudeksi..

Melko lailla koko raskausajan olen keskittynyt nimenomaan raskauteen:  viikkojen kertymiseen, vauvan kasvuun, "kunhan kaikki nyt vaan sujuisi hyvin". Paljon enemmän olen siis miettinyt matkaa kuin määränpäätä. Varsinkin viime päivinä ajatukset ovat kuitenkin keskittyneet myös tulevaan, ja luonteeni mukaisesti olen keksinyt taas uutta huolen aihetta. Miten osaan hoitaa vauvaa (olen siis todellinen noviisi näissä asioissa)? Miten imetys sujuu? Entä jos se ei sujukaan? Mistä tiedän, että vauva saa tarpeeksi ravintoa?  Miten osaan pukea vauvan sopivan lämpimästi? Onko meillä nyt ylipäänsä tarpeeksi vaatteita tai muita tarvikkeita vauvalle (ikään kuin kaikki kaupat sulkeutuisivat siinä vaiheessa, kun vauva syntyy eikä kauppaan enää pääsisi ;)? Onneksi mieheni on paljon selväjärkisempi ja luottaa siihen, että asiat sujuvat luonnostaan. Uskoisin kuitenkin, etteivät nämä huoleni ole ihan tavattomia näin esikoisen synnytyksen lähestyessä. Nämä ajatusprosessit ovat osa valmistautumista tulevaan.
Ja voi, kun tätä vauvaa jo kovasti odotellaankin!  <3

3 kommenttia:

 1. Hih! Synnytystapanne kyllä kiinnostais, mutta pitää malttaa odottaa ;)
  Täällä aika lailla samat mietteet! Tosin itse olen todella huono suunnittelemaan mitään, joten tähänkin olen heittäytymässä sillä asenteella, että kyllä ne kaikki sitten järjestyy... Mutta toden totta, ei millään jaksaisi enää odottaa pikkuisen tuloa <3
  Hali sinne! Ei siinä enää kauan mene :)

  VastaaPoista
 2. Niin kiinnostaa! Ehdottiko ne sulle kääntämistä päältäpäin? En osaa sanoa miten siihen suhtaudun jos minulle ehdottavat? Jos selivää ultrassa että meillä ollaan perätilassa - toivon sektiota. Hirvittää jo valmiiksi mitä on edessä...

  VastaaPoista
 3. Katsotaan nyt, pidänkö synnytystavan yllätyksenä loppuun saakka :)

  Mulla yritettiin ulkokäännöstä, mutta se ei onnistunut. Sinänsä toimenpiteenä minulle ainakin helppo, gynekologi sanoi, että 10 vuoden aikana ei ole ollut siitä heillä komplikaatioita..

  VastaaPoista