sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kuus viikkoo, viis kiloo!

Meidän vaavi kasvaa ihan hurjaa vauhtia. Kuuden viikon ikäisenä painoa on tullut melkein kaksi kiloa syntymäpainoon lisää ja uusin painolukema alkaa vitosella. Wau, enpä olisi alun imetysongelmien keskellä uskonut näkeväni tällaista päivää, että pelkällä rintamaidolla mennään edelleen eikä imetys ole enää edes hankalaa tai kivuliasta. Tai no, otanpa tuon hankalan takaisin, sillä tällä viikolla on nähty ensimmäisiä rintaraivareita. Olen päätellyt, että kärsin jonkinasteisesta suihkutissiongelmasta, kun välillä vauva kesken imemisen päästää rinnasta irti, alkaa yskiä, alkaa syödä uudelleen, mutta lopettaa pian kiljuen kuin pahemmassakin hädässä ja sama toistuu useamman kerran ennen kuin tilanne rauhoittuu. En taida hetkeen imettää julkisesti, jos tällaista on paljon luvassa jatkossakin :)

Pieniä hymynalkuja on alkanut näkyä pojan kasvoilla, ja kovasti niitä äiti toivoo näkevänsä lisää. Viime yö taisi olla paras toistaiseksi, kun nukkumaan mentiin puoli yhdentoista aikaan ja syömään herättiin ensimmäisen kerran vasta kolmelta (sen jälkeen kuudelta ja kahdeksalta), mutta luulenpa, että turha vielä tuulettaa. Keskimäärin kerran viikossa on ollut horror-yö, jolloin heräillään 1-2 tunnin välein ja niitä seuraavat päivät ovatkin sitten lähinnä selviytymistaistelua omien hermojen kanssa. On se kyllä kumma, kuinka omat fiilikset vaihtelevat päivästä (ja vauvan nukkumisesta/itkuisuudesta) toiseen, kun toisinaan olen aivan onneni kukkuloilla ja sitten niinä huonompina päivinä tuntuu, että kaikki kaatuu päälle ja elämä on kurjaa.. Onneksi noita parempia päiviä on kuitenkin enemmän kuin huonoja ja mielestäni oma jaksamiseni on ihan mallillaan.

Oma paino taas laskusuunnassa, jei! Pidin kohtalaisen sokeritonta syyskuuta ja taidanpa jatkaa samalla linjalla edelleen, lisäksi suunnittelin nyt uuden kuukauden alkaessa alkavani liikkumaan säännöllisemmin ja tehokkaammin vaunulenkeillä - mikäli säät sallivat niin, että ottaisin ihan sykemittarin mukaan lenkeille. Olen asettanut itselleni tavoiteeksi 56 kg:n painon jouluun mennessä, joten ihan maltilla tässä mennään. Salille olen suunnitellut palaavani vasta marraskuussa, mutta kieltämättä kunnon treeni ja kiinteytyminen ovat jo mielessä.

Tulevalla viikolla on tulossa oma jälkitarkastus ja vauvan lääkärintarkastus. Tällä viikolla käytiin jo terveydenhoitajalla, joka kyseli tietysti, mitä ehkäisyä olemme suunnitelleet jatkoon. Siinäpä vasta hyvä kysymys! Toinen lapsi on tietysti tervetullut ja historiamme tuntien ei voi tietää, miten hankalaa jatkossa raskaaksi tuleminen tulee olemaan, voihan olla, että toista mahdollisuutta emme saa koskaan. Kuitenkaan ihan ilman ehkäisyä ei uskalla olla, koska sektion jälkeen olisi hyvä olla vähintään 6 kk:n väli ennen uutta raskautta, enkä muutenkaan olisi vielä valmis uuteen raskauteen. Mitäs vaihtoehtoja siis on? Imettäminen sulkee pois yhdistelmäehkäisypillerit. Minipillerit taas aiheuttavat usein ihon ja hiuksien rasvoittumista ja akneongelmaa, ei kiitos, näitä on ihan omasta takaa, vaikka nyt tilanne hyvä onkin. Kuparikierukka? Nope. Jäljelle jää siis kondomi ja aina niin tehokas keskeytetty yhdyntä :) Mutta näillä on mentävä.  

Huomenna alkaa siis jo lokakuu. Mihin syyskuu oikein katosi? :)

2 kommenttia:

  1. Meilläkin 6 viikkoa ja 5,2 kiloa :) Näin ne kasvaa ja ekat vaatteet on jo pieniä :')

    VastaaPoista
  2. Meillä kans 5,2 kiloa kuusviikkosena ja reilu 56 senttiä. Poju on selkeästi pulskistunut syntymästään. Ekat vaatteet (onneks niitä en ollut haalinut paljon) pistin kans jo pois :)

    VastaaPoista