sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Mitähän uutta tällä viikolla?
No ainakin ollaan aloitettu äitiyslomalla olevien kavereiden treffailu, mikä on tosi virkistävää vaihtelua yksin (tai siis kaksin) kotona olemisen sijaan. Tulee lähdettyä kotoa, saa vertaistukea ja kenties hyvän lounaan siinä sivussa. Tavoitteena olisi ainakin kerran viikossa treffailla äitikavereita, joita onneksi on samaan aikaan kotona nyt useampi.
Oletteko te muut aloitelleet tai suunnitelleet jotain vauva-äiti-aktiviteetteja, kuten muskaria, mammakahviloita, vauvajumppaa tmv? Itse taidan odottaa kevääseen näiden suhteen.

Pojun ja äidin ensimmäinen useamman tunnin  ero toisistaan sujui hyvin, isi oli kotona, antoi pumpattua maitoa pullosta, ja kaikki sujui kuulemma hyvin. Nyt mieheni sitten varmaan luulee, että meillä on kaikki päivät helppoja ja rauhallisia :) Ja niin kai suurimmaksi osaksi onkin, mutta ei kai kukaan voi väittää, ettei vauvan hoito olisi välillä työlästäkin? Itse koen vaikeimmaksi sen, etten aina tunnista, mistä vauvan itku johtuu ja voi olla, että olen sitten liiankin herkästi tarjoamassa tissiä joka vaivaan. Johtuuko sitten siitä vai muusta, niin ei meillä (koputan puuta) pitkiä pätkiä päivässä yleensä itketäkään. Öisin omaa nukahtamistani syötön jälkeen vaikeuttaa vauvan masuvaivoista johtuva ähinä ja puhina, joihin en oikein ole keksinyt hyvää hoitokeinoa. Vauva ei tuolloin varsinaisesti itke, mutta ähkimisestä päätellen ei olo voi olla hyväkään, kun ilmeisesti ilma kipristelee suolistossa ja äidin olo on avuton. Kuluneella viikolla ollaan nukuttu kuitenkin ihan hyvin, siis kahden kolmen tunnin pätkissä, mutta nukahdettu syötön jälkeen nopeasti ja oma olo on ollut ihan "virkeä".

Nyt täytynee siirtyä syöttöpuuhiin, joten jatkoa seuraa ensi viikolla neuvolakäynnin jälkeen.

p.s. oma paino noussut viime viikosta 100 gr, höh :(

2 kommenttia:

 1. Meilläkin pieni ähisee välillä kovasti yösyötön jälkeen, joskus auttaa kyljen kääntäminen, joskus se että asettaa pääpuolta koholleen. Joskus ähinä on ollut myös pissihätää, sillä pieni on rauhoittunut kun on saanut suhautettua kunnon kylkipissat :D

  VastaaPoista
 2. Meillä yöt ihan samanlaisia... Ja uskoisin, että ihan ilmavaivoista ähinä johtuu, siihen malliin hän vieressä kiemurrellessaan paukuttelee :/ Disflatyliä olemme antaneet, ja se tuntuu auttavan ihan mukavasti kyllä!

  Minäkin tarjoan yleensä joka itkuun rintaa, ja neuvolantäti sanoi, että se onkin viisasta, sillä useimmin se on kuitenkin juuri se, mitä pieni kaipaa. (Toki minun pitääkin imettää niin paljon kuin mahdollista, että saisin maidontuloa lisättyä.) Jos ruokailu ei auta, seuraavaksi sitten järjestys on vaipat, tutti jne... Hermoiluni siitä, etten tiedä, miksi hän itkee on vähentynyt tuolla, että aina ekaksi imetän, kun niin usein se auttaa. Toisaalta varsinkin öisin turvaudun siihen liiaksikin, sillä poika nukahtaa aina rinnalle jossain vaiheessa. Joka inahdukseen tarjoan siis rintaa, jota hän syö hetken ja nukahtaa, ja näin siis itsekin saan nukahdettua... en tiedä, onko siinä järkeä nukuttaa pientä rinta suussa, mutta kun se tuntuu tuovan rauhaa öihin, niin... Sitä ei kyllä voi jatkaa loputtomiin, pitäisi pienen muutenkin malttaa joskus rauhoittua :/

  Itse aloitan mammatreffailun kunnolla tällä viikolla :)
  Mulla sattuu olemaan n. 10-15 läheistä mammaa suunnilleen samanikäisten vauvojen kanssa kotona, osa siviilistä tuttuja, osa töistä, sillä työtäni ei voi tehdä raskaana, ja olemme olleet yhtä aikaa muissa hommissa raskausaikana. Suuri osa oli jo valmiiksi tuttuja ja läheisiä ihmisiä. Onnellinen tilanne siis, että on niin paljon vertaistukea :)

  Leppoisia vauvanhoitopäiviä sinne <3

  VastaaPoista