sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Sitä sun tätä

Mites tämä blogin päivittämien takkuaa näin? Siis onhan minulla ns. kädet täynnä töitä vauvan kanssa, mutta on niitäkin hetkiä päivässä, jolloin pienen blogipäivityksen ehtisi tehdä. Usein en kuitenkaan avaa läppäriä vaan nettia tulee selailtua kännykällä, minkä avulla taas blogin päivittäminen on mielestäni vähän hankalaa..

Uskaltaakohan vielä hehkuttaa, mutta luulen, että täällä on rintakumista päästy eroon! 1,5 viikkoon en ole enää rintakumia käyttänyt, joten yhä varmemmalla pohjalla mennään ilman. Imuotteen kanssa on edelleen välillä hakemista, mutta uskoisin, että parempaan suuntaan mennään. Edelleen poika syö usein, keskimäärin 2-2,5 tunnin välein, ja kerrallaan 20-30 minuuttia, joten maitobaari on auki ympäri vuorokauden. Huolta on aina välillä siitä, että riittääkö rintamaito, mutta ei auta kuin uskoa, että riittää, kun poika on useimmiten syönnin jälkeen tyytyväinen (masuvaivat sitten asia erikseen). Pumppaamalla saan yleensä kerralla 50-100 ml maitoa. Harmittaa, kun terveydenhoitajan loman vuoksi seuraava neuvolakäynti on vasta ensi viikolla ja edellisestä käynnistä on jo 2 viikkoa, joten punnituksissa tulee yli 3 viikon tauko. Ihan vaan oman mielen rauhoittamiseksi ja itsevarmuuden kasvattamiseksi olisi tärkeä tietää, että poju kasvaa niin kuin pitääkin.

Poika on jo kuukauden ikäinen, ihan ihmeellistä, miten aika voikin mennä näin nopeasti! Kovasti odottelen jo ensimmäistä sosiaalista hymyä, muutaman kerran olen ollut sellaisen näkevinäni, mutta todennäköisemmin kyseessä on kuitenkin ollut tulevaan vatsanväänteeseen liittyvä irvistys :D Mites teillä muilla, joko on hymyjä irronnut? Käsittääkseni pitäisi vielä ainakin pari viikkoa malttaa odotella.

Etukäteen ajattelin, ettei äitiyslomalla ole niin väliä sillä, onko arki vai viikonloppu, mutta olinkin totaalisen väärässä. On ihanaa, kun viikonloppuna on kahdet käsiparit hoitamassa vauvaa, ja esim. suihkussa voi käydä  rauhassa. Arkena päivät tuntuvat joskus pitkiltä yksin kotona vauvan kanssa, mieheni kun saattaa olla töissä kuuteen saakka ja joutua jatkamaan töitä vielä kotonakin, jolloin oma hermo alkaa olla koetuksella :( Mies kyllä osallistuu vauvan hoitoon erittäin mielellään, mutta pakkohan hänen on työnsäkin hoitaa. On se muuten kumma, kuinka yöllä mies ei juurikaan herää vauvan itkuun, kun meikäläinen taas havahtuu pienimpäänkin risahdukseen. Olisko evoluutiolla osansa asiassa?

Oma paino laskee pikku hiljaa, joskin olen yrittänyt sitä vauhdittaa jättämällä sokeriset herkut pois. Malttia, malttia. Raskauden aikanahan pääsin liikumaan loppuun saakka, mutta nyt kunto taitaa rapista, kun liikunta on lähinnä pieniä vaunulenkkejä. Jälkitarkastukseen on kuitenkin vielä pari viikkoa enkä suoraan sanoen usko, että vielä jaksaisin/saisin edes aikaiseksi mitään salireissuja muutenkaan. Ehkä loppuvuodesta sitten?
Jälkivuoto on nyt aika lailla loppunut. Hiukset rasvoittuvat taas, kuten ennen raskautta, mutta näppyjä ei vielä iholla näy. Pojalla sen sijaan on nyt viikon verran hormoninäppyjä poskissa ja leuassa. Onneksi ehdittiin käydä ottamassa vauvakuvat jo aiemmin!

Uusi viikko tuo tullessaan mm. äidin ensimmäisen pakollisen menon ja eron pojusta - huh, mitenköhän se onnistuu? No, maitoa on pakkasessa ja isi kyllä hoitaa, joten turha kai murehtia.

Kastajaisia pitäisi alkaa suunnittelemaan. Vaan ei meillä ole vielä edes nimeäkään päätettynä :D

5 kommenttia:

 1. Tsemppiä vauva-arkeen!!! Aika lailla samat mietteet täälläkin... Tosin jätin eilen jo pojat keskenään (meidän poikanen nyt reilun viikon vanha...) kun tarvitsin sopivia imetysliivejä, että päästään joskus liikkumaan täältä johonkin ;) Kaiken muun isi on voinut meille kaupasta tuoda, mutta liiviostokset olisivat olleet vähän haasteelliset :D

  Ja tuota samaa ollaan mietitty, kun normaalisti äärettömän herkkäuninen mieheni ei tosiaan joka kerta edes havahdu, vaikka vaavi parkuu vieressä :O Me kyllä uskotaan, että evoluutiolla on osuutta asiaan; isän pitää olla aamulla virkeä ja levännyt, kun lähtee metsästämään perheelleen ruokaa :) Hassu juttu kyllä!

  Ja tosiaan - täälläkin netissä hengaillaan lähinnä kännykällä silloin, kun tilanne sen sallii...

  VastaaPoista
 2. Ei ole hymyjä näkynyt, ainoastaan jotain tahattomia hymyjä toisella suupielellä, söpöä <3

  Mä muistelen et mulle olis joskus sanottu, että meidän neuvolaan voi soittaa ja pyytää punnitusta, vaikkei vielä neuvolakäynti oliskaan lähellä. Mutta ehkä jokaisessa kunnassa on eri käytännöt?

  VastaaPoista
 3. Meillä äidin kauppareissuja helpottavat neljän tunnin päiväunet, joiden ajan isi pärjää pojan kanssa mainiosti ilman syöttöstressiäkin :) Pumppaan kyllä aina varulta pulloonkin, jos nyt sitten kuitenkin sattuisi heräämään tai kauppareissu venähtämään.

  Meillä poika alkoi selvästi hymyillä n. viisiviikkoisena. Ehkä siitä neliviikkoisesta alkaen vähän jo aavistelin, että onkos tuo nyt pelkkää ilmavaivavirnuilua vai olisko jo muutakin, mutta viimeistään tosiaan viisiviikkoisesta olin jo ihan varma. Aivan ihania hymyjä ja pieniä kikatuksen alkuja, ja etenkin hoitopöydän vieressä olevalle hymynaama-julisteelle koitetaan jo kovasti jutellakin <3

  Meillä syöttövälit on yöllä 3-5 tuntia ja päivällä 1-2 tuntia. Onhan tuo 1-2 tunnin väli itselle vähän rasittava varsinkin kun se menee usein niin että vauva syö max. puoli tuntia ja touhuaa (sis. vaipanvaihdot) puolisen tuntia ja sitten taas syödään, mutta kun päiväunet on sen 4-5 tuntia niin olen ajatellut, että onhan siinä yö- ja päiväunten välissä tankattavakin melkoisesti että jaksaa nukkua :) Sillä välin tämäkin äiti surffaa kännykällä, eikä todellakaan sillä rupea blogia päivittämään.

  P.S. Meillä oli jo nimijuhlat ;)

  VastaaPoista
 4. Hyrsku Myrskynen: Hitsit, täällä ei näy kunnon hymyjä vieläkään. Pitänee kuitenkin välttää vertailemista, ettei ihan hermo mene. Tosin isällä on kännykässään hymykuva pojusta, ehkä äiti ei vaan ole yhtä hauska ;)
  Aika hyvän pituiset päiväunet teillä! Meillä ei oikein oo löytynyt mitään rytmiä vielä vaan koko vuorokausi mennään 2-3 tunnin syöttöväleillä ja välissä nukutaan vaihtelevan pituisia pätkiä.

  Tunteellinen Siili: Me kans päädyttiin tohon luolamiesteoriaan, täytyyhän sen jaksaa metsästää perheelle ruokaa :)


  Cinnamonroll girl: Mä pohdin tuota välipunnitusta, mutta toisaalta kun vauva noin yleensä on tyytyväinen ja pissa/kakkavaippoja tulee, niin uskaltanen nyt luottaa, että maito riittää. Tulevalla viikolla onkin jo neuvola, siellähän se totuus sitten selviää.

  VastaaPoista
 5. Meillä tosiaan parhaat hymyt saa se perinteinen hymynaama-juliste, kokeilepa laittaa se esille, jos ei jo ole :)

  VastaaPoista