sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kaks kuukautta, kuus kiloa

Ennustukseni osui oikeaan ja kakskuukautisneuvolassa painoa oli 6,1 kiloa. Hyvin poika kasvaa siis, ja kuulemma rintamaidolla monesti ollaan vähän pullukoita :) Ootteko muuten käyneet tutustumassa netistä löytyviin kasvukäyriin (http://www.kasvukayrat.fi/index.html)? Liikaa noita kasvukäyriä ei toki kannata jäädä tuijottamaan, ja neuvolan tehtävä toki on reagoida, jos jotain poikkeavaa on, mutta mun mielestä on kiva, kun voi itsekin kasvua näin seurailla. Kun onhan tuo vauvan kasvu yksi äidin elämän suurimmista asioista tällä hetkellä :)
Kaikki hyvin neuvolassa muutenkin, käytiin nyt siis th:lla. Oma jälkitarkastus ja pojan lääkärineuvola oli jo pari viikkoa sitten. Niistä nyt ei jäänyt mitään kirjoitettavaa, kun koko käynti oli ohi vartissa.. Hyvin on sektiosta toivuttu eikä pojan kehityksessä huolta.

Meillä aloitettiin rokotukset jo viime viikolla, kun osallistutaan Tampereen yliopiston kuutosrokotustutkimukseen (sisältää myös hepatiitti-B rokotteen). Siinä annetaan eka kuutosrokote jo 2 kk:n ikäisenä rotan ja pneumokokkirokotteen kanssa toisin kuin viitosrokote, joka taidetaan antaa 3 kk:n iässä. Mitään sivu/haittavaikutuksia rokotuksista ei pojalle onneksi tullut, ja itse rokotuskäyntikin meni mielestäni yllättävän hyvin. Toki poika hetken aikaa itki neulan piston jälkeen, mutta rauhoittui hetkessä syliin kuitenkin, joten itselleni ei ainakaan jäänyt traumoja tuosta käynnistä.

Edelleen jatketaan aiemmin mainitsemaani nukkumisjärjestelyä. Tämän avulla (tai siitä huolimatta?) poika on nyt muutaman kerran nukkunut 11 tunnin yöunet heräämällä kahdesti syömään ja tuntuu, etten enempää osaa tässä vaiheessa toivoakaan. Selvästi poika tuntuu nyt erottavan yön ja päivän, koska öisin yleensä nukahtaa saman tien syötön jälkeen jatkamaan uniaan. Olisiko apua myös lisääntyvästä pimeydestä? Mietinkin viime yönä, että mites ne keskikesän vauvat oikein saadaan erottamaan yö ja päivä?

Edelleenkään poika ei päiväsaikaan oikein viihdy "yksin". Siis lattialla tai lelukaaren alla tai sitterissä vaan aika nopeasti alkaa vaativa huutelu päästä syliin. Joskus virkeänä ja syötettynä poju saattaa katsella leluja tmv. pidemmänkin aikaa, mutta harvemmin kuitenkin. Mites teillä muilla? Taitaa poika tulla äitiinsä temperamentin suhteen siinä mielessä, että silloin kun jotain haluaa tai asiat eivät ole hyvin, sen kyllä nopeasti ilmoittaa eikä jää kenellekään epäselväksi :)
Viime aikoina olen ruvennut vasta ymmärtämään, että yksi itkun syy päivisin voi olla myös väsymys, kun vauva ei jostain syystä osaa nukahtaa ja alkaa kitistä väsymystään. Jostain luinkin, että alle 3 kk:n ikäisen vauvan ei olisi hyvä olla hereillä kahta tuntia pidempään putkeen (?).

Nyt nauttimaan sunnuntaista, kun saadaan olla koko perhe yhdessä koko päivä!

2 kommenttia:

  1. Onpa teidän poika iso! :) Vauvat kasvaa kyllä ihan liian nopeasti! Mun hauikset ei meinaa pysyä perässä :D
    Meilläkin usein kitistään jos joutuu oleen hereillä yksin :D Välillä oon laittanu rintareppuun, jos on vaikka ruuanlaitto pahasti kesken ja oon vauvan kanssa kaksin. Siitä kyllä menee hartiat jumiin, etten ihan joka päivä näin tee. Kannattaa ehkä kokeilla? Yleensä meidän poika nukahtaa reppuun, paitsi jos itkun syy on nälkä. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on BabyBjörnin rintareppu ja oon välillä sitä käyttänyt, tosiaan ottaa hartioihin, kun poika on tosiaan aika iso jo :) Helposti siihen kyllä nukahtaa!

    VastaaPoista