maanantai 29. lokakuuta 2012

Nukkumisista taasen

Viimeisen parin viikon aikana unihommat ovat muuttuneet entisestä. Positiivista on se, että eka unipätkä on nykyään 4-6 tuntia pitkä. Negatiivista se, että tämä äiti ei osaa nykyään nukkua tuotakaan määrää itse putkeen vaan heräilee ennen poikaa, höh. Positiivista on myös se, että päiväuniin on tullut rytmiä ja pituutta niin, että puolelta päivin poika nukkuu nykyisin helposti kolmen tunnin päiväunet vaunuissaan. Negatiivista se, että nykyisin yöunille käyminen on muuttunut hankalammaksi niin, että poika ei simahdakaan tissille vaan häntä on joutunut useampana iltana tutilla ja heijaamisella saattelemaan unten maille pitkänkin tovin. Tiedossa on, että sekä tissi että heijaaminen luovat siinä mielessä huonoja uniassosiaatioita, että unikoulu lienee jossain vaiheessa tulevaisuudessa tulossa, mutta ihan oikeasti: nukahtavatko jotkut pikkuvauvat tyytyväisenä ihan itsekseen?! Ainakin omassa kaveripiirissä tehdyn gallupin perusteella harvemmin. Oma veikkaukseni on, että monesti poika on iltaisin jo yliväsynyt, jolloin nukkumaan rauhoittuminen on vaikeaa, vaikka yritän rauhoittaa viimeisen syötön hämärään ja hiljaiseen huoneeseen. Yösyötön jälkeen poika nukahtaa saman tien melkeinpä aina (koputan puuta!).

Tällä viikolla ikää tulee jo 11 viikkoa. Kovasti omat kädet ovat alkaneet kiinnostaa ja niitä poika tutkiikin mielellään (ja työntää suuhunsa, pöh). Kovasti poika hymyilee ja kujertelee, mikä on kyllä niin suloista! Peilistä on kiva katsoa äitiä, mutta itseä katsotaan lähinnä hölmistyneenä. Lelukaaren alla/sitterissä viihtyminen riippuu muusta mielentilasta: kun ei ole nälkä eikä väsy eikä muita huolia, niin toviksi saa äitikin kädet vapaiksi pojan ollessa hereillä. Koko ajan sitä oppii tuntemaan vauvan viestintää paremmin, mutta en voi väittää tunnistavani kaikkien itkujen aiheita suorilta käsin vaan enemmänkin mennään check list-tyyppisesti vaihtoehtoja poissulkien :)  

Omaan napaan sen verran, että paino näyttää jämähtäneen tuohon 57,5 kg:n kohdille. Aion aloittaa ensi kuussa salikäynnit, joten jospa niistä olisi apua viimeisten kilojen karistamiseen.

1 kommentti:

  1. And afresh the adeptness elements were dent into the foundation.Replica Hermes Birkin Bags This is the accurateness why its online writing admission the around-the-clock glamour. Hermes dedicates to beforehand the classical and aloft with the accession the top craftsmanship,Hermes Birkin 30 constant functions with the concision, afflicted and aeriform design.

    VastaaPoista