maanantai 8. lokakuuta 2012

Seitsemän viikkoa, hymy huulilla!

Seitsemän viikkoa tultua täyteen on vauvastamme pikku hiljaa kuoriutumassa hymypoika. Myös katsekontakti on selvästi aiempaa tarkkaavaisempi. Välillä imettäessä tv:n/kännykän tuijottelun lomasta tulen vilkaisseeksi pojuun, ja sieltä hän kuin huomaamatta napittaa minua tummansinisine silmineen, oih :) Ja tietysti tulee huono omatunto, kun oma katse on ollut ties missä hömpötyksissä. Viikonloppuna kärsin pienestä flunssan poikasesta. Imettäessäni aivastin ja perään vielä niistin, jolloin pojulta irtosi imuote, mutta harmistuksen sijaan häntä tuntuikin naurattavan niistämisestä lähtevä törisevä ääni :) 

Viimeisen viikon aikana olen vihdoin alkanut systemaattisesti harrastaa pojan nukuttamista päiväunille parvekkeelle. Kaikki ovat kehuneet sitä, kuinka hyvin lapset nukkuvat ulkona, mutta jotenkin meillä tämä ei ole aiemmin toiminut. Eikä meillä vieläkään kolmen tunnin päiväunia parvekkeella nukuta, mutta hyvällä tuurilla kaksikin tuntia niin, että kertaalleen käyn välissä heijaamassa vaunuja ja antamassa tuttia, kun poika havahtuu unestaan.

Yöt ovat edelleen ennalta arvaamattomissa eli vaihtelevia. Viime yö oli mielestäni hyvä, kun nukkumaan käytiin klo 22.30, ensimmäinen herätys oli klo 2.00, toinen klo 5.00 ja lopulta herättiin klo 8.00. Lisäksi yösyöttöjen jälkeen poju nukahti heti takaisin, kun välillä syömisen jälkeen voi mennä toinenkin puoli tuntia siihen, etten ole ihan varma tuliko poju nyt täyteen tai muuten vaan ähistään ja puhistaan eikä kunnolla nukuta, vaikka nukkuvana pojan olen koppaansa siirtänytkin. Meillä on siis pari viikkoa sitten siirrytty nukkumaan äitiyspakkauslaatikkoon, kun alkuun nukuttiin perhepedissä poika välissämme. Äitiyspakkauslaatikko on ajatuksissani välietappi siihen, kun poika hieman isommaksi kasvettuaan siirtyy pinnasänkyyn. Mielestäni yöt ovat vähän rauhoittuneet sen jälkeen, kun poika siirtyi omaan koppaan, mutta mene ja tiedä..

Pojalla on nyt nimi, ja seuraavaksi pitäisi hankkia passi. Olemme nimittäin suunnitelleet reissua kolmisin talven aikana, joten passi on syytä hankkia hyvissä ajoin. Kävimmekin äsken pojan kanssa passikuvassa. Etukäteen hirvitti, että mitähän hommasta tulee, kun nukkuva poika piti nostaa vaunuista kuvattavaksi ja herätellä, jotta silmät saadaan auki. Kuvaus sujui kuitenkin ongelmitta: poika heräsi hetkeksi ihmettelemään kuvaustapahtumaa, kuvat napsittiin ja poika siirtyi vaunuihin jatkamaan uniaan ilman älähdystäkään. Toivotaan vielä, että kuvat kelpaavat myös passiviranomaisille :)

Matkarattaatkin tilattiin. Niistä, ja nyt käytössä olevista yhdistelmävaunuista voisinkin tehdä erillistä postausta jossain vaiheessa.    

2 kommenttia:

  1. Taas kuulostaa niin tutulta :) Meillä neiti nukkunut alusta saakka omassa kopassa, nostan aina syöttöjäen ajaksi viereeni ja aamulla saa jäädä köllimään sänkyyn kun vielä nukutaan hetki. Saadaan kaikki paremmin nukuttua ja rennommin.
    Meillä huomenna lääkärineuvola ja mulla jälkitarkastus. Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Matkarattaista kuulisin mielelläni! Meidänkin on tarkoitus lähteä Lontoossa käymään heti tammikuun alussa, joten matkarattaat pitäisi hankkia. Erilaisia on vaan tarjolla melkoisesti.

    VastaaPoista