tiistai 6. marraskuuta 2012

Kuulumisia

Eipä tänne sen ihmeempää, mutta pitää kuitenkin välillä muistaa kuulumisia päivittää, että sitten joskus myöhemmin voi palata näihin aikoihin, kun pelkän muistin varaan ei ainakaan tällä hetkellä kannata laskea.

Olen tässä viime aikoina todennut, että meidän vauvan kanssa on tähän mennessa ollut erinomaisen helppo  liikkua melkeinpä missä vaan. Pikkumies kun nukahtaa lähes välittömästi aina vaunuihin tai turvakaukaloon autoon. Julkisissa liikennevälineissä kulkeminen on toistaiseksi sujunut ongelmitta: kun väline liikkuu, meidän vauva nukkuu. Eikä aina tarvitse olla liikettäkään, kun poika mielellään nukkuu vaunukopassa: olen voinut käydä kavereiden kanssa istuskelemassa kahviloissa ja viikonloppubrunsseilla niin, että poika on tyytyväisenä nukkunut kopassaan. Toki nämä menemiset on parasta ajoittaa pisimpään päiväuniaikaan eli puolen päivän paikkeille. Nykyisin, kun imetysväli on 2,5-4 tuntia, ei aina tarvitse menossa ollessa julkisesti imettääkään, mutta on sitäkin vihdoin jo kokeiltu eikä tuossa sen kummempaa. Imetysasento tosin vaatii enemmän pojan kannattelua kuin kotona ollessa, jolloin melkeinpä aina poika makaa imetystyynyn päällä.

Olen ollut viime aikoina päivisin varsin virkeä tai en ainakaan ole kokenut tarvetta nukkua päiväunia. Päivätkin kulkevat mukavammin, kun pojan päiväunien aikaan voi itse puuhailla omia juttuja eikä tarvitse väsyneenä pakonomaisesti kytätä, että millon vauva nukahtaa niin, että itsekin pääsisi, ja sitten jos vauvan päiväunet ovat poikkeuksellisen lyhyet tmv. hermostua siihen, että omat päiväunet keskeytyivät, jos olivat edes ehtineet alkaakaan (tätäkin on nimittäin nähty).
Yöllä on viime yöt herätty kaksi kertaa: klo 1-2 ja 5-6 paikkeilla (nukkumaan klo 21-22). Aamulla poika herää luultavasti miehen aamutoimista syntyviin ääniin seitsemän aikaan, jolloin mies yleensä vaihtaa vaipan ja ottaa pojan keittiöön mukaansa, jolloin saan vielä jatkaa unia. Joskus kahdeksan aikaan mies sitten tuo vauvan sänkyymme, jolloin imetän pojan ja voimme jatkaa unia vielä tunnin verran. Vauva nukkuu edelleen omassa huoneessaan, mikä on muuten toiminut hyvin, mutta itselläni on välillä vaikeuksia nukahtaa yöllä imetyksen jälkeen, poika kyllä nukahtaa saman tien. Mutta mikä siinä on, että poika ei iltaisin enää nukahda tissille vaan nukuttaminen vaatii pinnasängyn heijaamista monesti niin, että poika herää ensimmäisen tunnin aikana kerran tai kaksi ja vaatii uudelleen heijaamista ja hyssyttelyä ennen kuin nukahtaa ensimmäiselle varsinaiselle unipätkälleen? Samaan sänkyyn pojan voi viedä päiväsaikaan tämän hereillä ollessa päiväunille niin, että tämä katselee mobilea hetkisen ja nukahtaa sitten omia aikojaan (tämä toki onnistuu vain silloin, kun havaitsee pojan olevan väsynyt ja vie tuolloin sänkyyn).

Nyt, kun yöt sujuvat siinä mielessä kivasti, että yleensä saadaan nukutuksi (tiedostan, että tämä saattaa muuttua taas huonompaan suuntaan milloin tahansa, mutta ei toki kaikilla), on vauva-arjessa yllättäen raskainta ollut ajoittainen yksinäisyys. Varsinkin niinä päivinä, kun ei ole sovittu treffejä mammakavereiden kanssa ja mies tulee töistä kotiin vasta seitsemän jälkeen, tuntuvat päivät yksin kotona varsin pitkiltä, kun ei ole juttukaveria ja vauvan hoito ja viihdyttäminen on pelkästään omalla vastuulla (niin mukavaa kuin se onkin). Mutta pieni ongelma tuo loppujen lopuksi on, ja korjattavissa sillä, että hankkisin meille enemmän viikottaista ohjelmaa: perhekahvilaa, muskaria tmv. Olenkin vaihtoehtoja tällä saralla alkanut kartoittaa, mutten vielä ole aikomuksiani saanut toteutuksen asteelle. Ryhtiliikettä tässä asiassa kaivataan siis!

Tällä viikolla tulee täyteen 12 viikkoa ja ensi viikolla on jo kolmekuukautisneuvola!   


5 kommenttia:

 1. Tutulta kuulostaa. Päivänukahtamiset onnistuu 80 % varmuudella ihan lyhyellä sylittelyllä, silittelyllä ja tutilla. Yöunille nukuttaminen on taas yhtä suurta sirkusta. En tiiä mikä niissä nukahtamisissa on niin erilaista, ettei ilta-aikaan nukkumatille maltettaisi millään antaa periksi. Se kuulostaa olevan varsin tyypillistä. Ja toivottavasti myös ohimenevää..

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hassua, kun kaikki mitä kirjoitat on kuin omasta kynästäni :) Meillä ihan samat kuviot koko ajan! Meillä helpottui yönukkumiset (siis nukutuskuviot ja iltahulinat kuitenkin melko samanlaiset) yhtäkkiä viikko sitten, ja juuri tänään mietin - pahimman univajeongelman poistuttua - tuota yksinäisyys-asiaa, kun mies tulee tänäänkin vasta 20 jälkeen kotiin. Lisäksi autossani on ollut vähän vikaa, eli en tohdi toistaiseksi lähteä sillä ajelemaan muuten kuin oikein tärkeisiin menoihin.
  Mulla on onneksi paljon mammakavereita, ja lisää tuntuu tässä matkan varrella tulevan, eli onneksi on vain omasta viitseliäisyydestä kiinni tuo yksinolo. Yritän muutamalle päivälle viikossa ainakin jotain menoa järjestää, niin ei tulla pojan kanssa ihan mökkihöperöiksi.
  Mulle saa muuten laittaa meiliä jos kiinnostaa "jutustella" lähemmin :)
  Leppoisia päiviä sinne teille!

  * Poistin edellisen kommentin, kun piti vielä vähän muokata sitä ;) tää lienee tätä imetysdementian aiheuttamaa hajamielisyyttä...

  VastaaPoista
 4. Daeph: Kummasti se vauva jotenkin tajuaa, että nyt on taas tulossa se pidempi eroaika äidistä, kun yö tulee tai jotain?! Mutta aikansa kutakin, toivotaan :)

  Tunteellinen Siili: Tosi samoissa mennään! Kiva, kun on vertaisseuraa täällä netissäkin :)
  Meilläkin on auto ollut pois käytöstä (korjattavana) viimeiset pari viikkoa, mikä on vähän vähentänyt mahdollisuuksia liikkua, vaikka enemmän julkisilla liikunkin. Ja tännekin on tulossa taas lisää mammakavereita keväällä, joten oikeasti olis kyllä mahdollisuus vaikka joka päivä aktivoitua, joten sama täällä: omasta viitseliäisyydestä se on kiinni niin kuin sanoit.

  Ei näille maitoaivoille voi tässä vaiheessa mitään, joskus mietin kotoa lähdettyä, että laitoinkohan oven kiinni jne. :)
  Mullekin voi pistää meiliä liisa.ihmemaassablogi@gmail.com

  VastaaPoista
 5. And afresh the adeptness elements were dent into the foundation.Replica Hermes Birkin Bags This is the accurateness why its online writing admission the around-the-clock glamour. Hermes dedicates to beforehand the classical and aloft with the accession the top craftsmanship,Hermes Birkin 30 constant functions with the concision, afflicted and aeriform design.

  VastaaPoista