tiistai 11. joulukuuta 2012

Kuinkas sitten kävikään..

Viime viikolla kerroin, että poika siirtyy seuraavaksi nukkumaan pinnasänkyyn. En voi väittää, että muutos olisi mennyt ihan huomaamatta! Viikon aikana useampana yönä poika heräsi neljä, viisikin kertaa yössä, kun sänkyvaihtoa ennen herätyksiä ei ollut ollut kahta enempää melkeinpä pariin kuukauteen ja välillä yöherätyksiä oli vain yksi. Toki mietin muitakin vaihtoehtoja heräilyyn ja vaihdoin mm. pojalle paksumman peiton, josko olisi heräillyt kylmissään, mutta ainakin ajallisesti osuivat lisääntyneet heräilyt sängyn vaihtoon. Nukahtamiseen uusi peti ei tuonut muutosta, nukuttaminen sujuu, kuten ennenkin, vaihdellen helposta hankalaan :) Viimeiset pari yötä on heräilty taas kahta kertaa yössä, joten elän toivossa, että näin taas jatketaankin. Valitettavasti tiedostan kyllä senkin, että vauvojen unirytmi voi muuttua huonompaan suuntaan eikä vähiä yöheräämisiä voi pitää saavutettuna etuna vaan esim. taitojen karttuessa monet vauvat alkavat heräillä taas lyhyin väliajoin. Esimerkkinä ystäväni, jonka puolivuotias vauva nukkui jo täysiä öitä, mutta heräilee nyt kymmenisen kertaa yössä :/ Mutta aika aikaansa kutakin, yöheräilyt nyt vaan kuuluvat vauvan elämään!

Muuten täällä ei mitään uutta tai ihmeellistä, mutta katsotaanpa loppuviikosta, mitä nelikuukautisneuvola tuo tullessaan. No, keksipä poika tänään sitterissä istuessaan, että sen sijaan, että rämpyttelisi sitterin puista nallelelua käsillään, voi lelua myös nuolla :) Väkisin pungersi itsensä istuvampaan asentoon tätä varten, hassu pikkumies! Istumaan poika yrittää melkeinpä koko ajan sylissä ollessaankin. Vielä meillä ei käännytä selältä vatsalle, ainoastaan kyljelle, mutta onhan tässä vielä aikaa sekin taito oppia. Käsillään poika haparoi aiempaa enempää tavaroita ja esim. puklurättiä näyttää olevan kiva näprätä käsissä. Poika viihtyy jo paremmin lattialla/lelukaaren alla, ja sitterissä varsinkin, siitä kun voi parhaiten seurata ympäröiviä tapahtumia. Mutta sepäs vasta on kivaa, kun äiti kaappaa syliin ja tanssittaa joululaulujen tahtiin! Ja omalle naamalle on kiva hymyillä peilistä :) Uudenlaisia ääninäytteitä on myös saatu kuulla. On se vaan niin valloittavaa, kun pieni kujertaa ja hymyilee äidille. Rakkautta <3

3 kommenttia:

  1. Mä luen täällä innoissaan ranskalaisen kasvatustavan oppeja, kuinka kasvattaa bebe ja surkuttelen että tajuan miettiä yöheräämisiä vasta nyt. Ranskassa lapsoset kuulemma osaavat nukkua yönsä heräämättä jo muutaman kk ikäisenä. Juju on kai siinä, että uni on aina syklistä, ja lapsen tulee oppia nukahtamaan itse uudelleen syklien välissä ilman vanhemman apua. Yöllä herätessä lasta pitäisi siis kuulostella jonkin aikaa ja antaa mahdollisuus nukahtaa itse uudelleen. Harmittelen vaan, että onkohan meidän kohdalla liian myöhäistä kun yöllä herätään usein ihan suoraan kiljuen :D Ehkä meillä kohta kokeillaan sitä unikoulua. Ei sillä että poika nii kauhean usein öisin heräilisi, 2 - 3 kertaa, mutta uskon että on mahdollista oppia myös äitiystävällisempi rytmi :)

    VastaaPoista
  2. Toi on kyllä totta. Mutta Suomessa ei ilmeisesti suositella unikouluja ennen puolen vuoden ikää.. Kannattaa hankkia luettavakseen myös suomalaisten lääkärien kirjoittama Unihiekkaa etsimässä-kirja, siinä käydään läpi erilaisia unikoulutekniikoita ja antaa muutenkin hyvää infoa vauvojen unesta. Luin itse kirjaa jo ennakoiden tulevaa, jos/kun meidän täytyy joku unikoulu jossain vaiheessa pitää ellei pikkukaveri sitten yhtäkkiä opi nukahtamaan ihan itsekseen :)

    VastaaPoista
  3. This French adeptness complete creates abandoned the able aloft affluence accouterments that are exhausted by celebrities, hermes Birkin Replica royalty, and bodies who admission astute taste. At the accession of the century, the accession able that horses were on their way out and began creating luggage, trunks, and bags. Hermes Birkin 25 About overnight, Hermes handbags were born.

    VastaaPoista