sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Pieni matkustaja

Joulu toi mukanaan ensimmäisen pidemmän automatkan vauvan kanssa sekä ensimmäiset yöt pois kotoa. En voi kuin kehua meidän pientä automatkustajaa, niin ihailtavan rauhallinen hän on autossa. Mm. kolmen tunnin ajomatka meni ilman pysähdyksiä, kun poika veteli sikeitä koko matkan. Paluumatkalla unta ei riittänyt ihan koko taipaleelle, mutta valveilla olleessan poika katseli hyväntuulisena äidin heiluttamaa helistintä ja nukahti pian takaisin.
Yöt vieraassa paikassa jännittivät minua etukäteen, mutta ihan kunnialla niistäkin selvittiin. Heräilyä oli suunnilleen saman verran kuin kotonakin, mutta itselleni yöt olivat stressaavampia siinä suhteessa, että piti olla heti valppaana reagoimassa pojan yöllisiin ääntelyihin, etteivät muut talossa herää, joten voi olla, että jonain kertana tulin herättäneeksi unissaan metelöivän vauvan syömään :) Nukuttaminen sujui kylässä paljon helpommin kuin kotona, taisi olla pikku mies sen verran puhki päivän päätteeksi uusista syleistä ja paikoista. Tuntuu, että on itsekin ollut lomalla, kun pojan hoito ei ole ollut lähes yksinomaa omalla vastuulla nyt, kun normaalisti varsin pitkiä työpäiviä tekevä mieheni on ollut lomalla jakamassa vastuuta.
Joululahjojen suhteen pojan isovanhemmat olivat pysyneet aisoissa, molemmista mummoloista poika sai lahjaksi muutaman paketin ja hyvä niin, sillä tällä hetkellä kaikkea tarpeellista on kyllä. Lahjoja tärkeämpää on se, että meillä on mahdollisuus käyttää molempien vanhempia hoitoapuna silloin, kun tarve on, ja he tekevät sen oikein mielellään. Toiset tosin asuvat sen verran kaukana, että hoitoapua sieltä ei ole matkan vuoksi saaatavilla usein, mutta sovimme heidän kanssaan jonkinlaista yhteistä lomaa kesälle, jolloin lomakohteessa olisi mahdollisuus minun ja miehen kahdenkeskiseen aikaan. Pojan toiset isovanhemmat asuvat onneksi lähellä, ja heistä on ollut tarvittaessa jo nyt apua sellaisiksi lyhyiksi hetkiksi, kun minun on pitänyt päästä käymään jossain niin, ettei mies ole töiltään voinut olla vauvan kanssa. Huomenna pääsemme kuitenkin miehen kanssa yhdessä viettämään uudenvuodenaattoa ystäväpariskunnan juhliin, kun isovanhemmat tulevat meille huolehtimaan pojasta. Kovin pitkää illan viettoa tuskin on luvassa, minkä vuoksi olisikin parempi, että vuosi vaihtuisi vähän aikaisemmin :) 

1 kommentti: