maanantai 3. joulukuuta 2012

Talvi tuli..

..ja vaihdettiin vaunuihin isot renkaat myös eteen. En tykkää yhtään, ainakaan julkisissa liikennevälineissä tai kaupoissa liikkuessa, sillä kääntyvillä eturenkailla vaunut olivat paljon ketterämmät käyttää. No, katsotaan nyt, kuinka kauan lumesta saadaan nauttia (?), eipä tuo ole toimenpiteenä suuri vaihtaa takaisin pikkurenkaisiin, jos päästään taas plussakeleille.
Vaunuihimme (Gesslein F6) olen ollut todella tyytyväinen, eipä oikein mitään puutteita ole tullut eteen. Etenkin itselleni tarpeelliseksi ja käytännölliseksi olen kokenut kääntyvien etupyörien lisäksi heittoaisan, jonka avulla vaunut mahtuvat paremmin pieniin hisseihin, bussin keskikäytävälle jne. Yhteensopivuus adapterilla Maxi-Cosin turvakaukaloon on ollut hyvä lisä silloin, kun olemme lähteneet koko perhe kaupoille autolla, jolloin turvakaukalon on voinut suoraan liittää runko-osaan, joka menee helposti kokoon ja mahtuu hyvin ainakin meidän auton takakonttiin
Koska olimme niin tyytyväisiä Gessleinin yhdistelmävaunuihin, päädyimme hankkimaan samalta merkiltä myös matkarattaat, Gesslein Swiftit, joita emme tosin ole vielä käyttäneet kertaakaan vaan odottavat vielä ensimmäistä reissuamme. Vauva-lehdessä 5/12 oli iso paketti matkarattaista ja sitä käytinkin apuna, kun vertailin, mitä ominaisuuksia omille rattaillemme haluaisin. Yksi tärkeä asia matkarattaiden valinnassa oli se, että koska otamme matkarattaat käyttöön vauvan ollessa 5 kk:n ikäinen, piti selkänojan olla sellainen, että sen saa säädettyä makuuasentoon. Pienemmällekin vauvalle rattaat kuitenkin sopisivat, koska turvakaukalomme saa kiinnitettyä myös matkarattaisiin adapterin avulla. Rattaiden pitäisi olla pitkäikäiset, koska painorajoitus tulee vastaan vasta 20 kg:ssa. Plussaa kasausmahdollisuudesta yhdellä kädellä. Ketteriksi, mutta myös vakaiksi näitä vaunuja on kehuttu, mutta se selviää vasta käytössä.  

Kävin tänään ostamassa laitasuojan pinnasänkyyn ja ensi yönä poika olisi tarkoitus nukuttaa pinnikseen äp-boksin sijaan. Wish me luck :)

4 kommenttia:

 1. Samoihin aikoihin kirjoiteltiin :)

  Good luck!!! Meillä poika nukkunut vissiin kolmisen viikkoa omassa sängyssään. Jotenkin vain yhtäkkiä onnistui sinne siirtyminen, silloin aiemmin ei aika vain ollut kypsä. Aika lähelle sängyn laitaa kyllä hilautuu yön mittaan, liekö turvallisempi tunne nukkua kun laita pehmusteineen on lähellä.
  Käärimme pojan aina ennen nukuttamista peittoon, ja samasta kääröstä yleensä aina herää :) Yritämme saada kädet sisään kääröön, etteivät huiski valtoimenaan, kun silloin herää helpommin.

  Onnea matkaan, hyvin se varmaan menee! :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös kahdet vaunut: Yhdet "sotavaunut", siis isorenkaiset, jotka vie hirveästi tilaa mutta on talvella kätevät (olisikohan ollut Brion Kombi/Happy?). Toiset on Gracon Mirage-matkarattaat, joihin meillä on sopiva turvakaukalo. Tätä yhdistelmää ollaan käytetty aina kauppareissuilla ja matkoilla, ollaan todettu hyvin käteväksi! :)
  Me ollaan käytetty sellaista pyörien päällä olevaa rottinki"koria" ensisänkynä, mutta se alkaa olla liian pieni joten siirtyminen pinnasänkyyn koittaa meilläkin ihan pian. Olenkin alkanut opettelemaan sellaisia rauhoittelutekniikoita, mitä voi käyttää myös pinnasängyssä (ennen nukutettiin poika työntämällä ja heiluttamalla sitä ensisänkyä) ettei olla ihan pulassa sen kanssa :D
  Miten teillä onnistui siirto?

  VastaaPoista
 3. Laitoinkin tuosta nukkumispaikan vaihdosta postausta, ihan ilman ongelmia se ei mennyt, mutta toivottavasti jatkossa nukutaan taas entiseen malliin! Meillähän poika siis nukkui jo valmiiksi pinnasängyssä, johon äp-boksi oli laitettu, joten tavallaan vaan seinät vähän muuttuivat avarammiksi, mutta kummasti vauveli tämänkin muutoksen ilmeisesti huomasi.

  VastaaPoista
 4. The accession has been run by ancestors abashed its inception,birkin bags replica which may explain the house's astute adherence to aloft and luxury.Hermes Birkin 40 Hermes handbags are a allotment of the best artificial in the world, and it is that allegation to affluence that has acclimatized Hermes to thrive. There are few casting names that abject accurate affluence like the name Hermes.

  VastaaPoista