lauantai 23. maaliskuuta 2013

Nytkö?

Vähän enteilee sellaista, että ensimmäiset kuukautiset raskauden jälkeen tekisivät tuloaan. Jippiaijee?! Pitänee sitten olla vähän tarkempi ehkäisyn kanssa. Tai sitten ei :) Tosin ei tuo mies ainakaan taitaisi olla vielä valmis projekti kakkoseen, ja rehellisyyden nimissä en tiedä, miten itse jaksaisin yhdistää alkuraskauden väsymyksen, mahdollisen pahoinvoinnin ja vauvanhoidon. Mutta jotenkin kärsimätön minäni miettii, että kannattaa se yrittäminen hyvissä ajoin aloittaa, kun ei ykkönenkään heti alkuaan saanut (joskin näin jälkikäteenkin tajuan, että varsin onnekkaita saimme olla, että niinkin nopeasti raskaus alkoi kuin reilun vuoden yrittämisen jälkeen). Ja kuten olen aiemminkin maininnut, pessimistinen minäni tietysti miettii jo etukäteen sitä, että suodaanko meille tämä onni kahdesti.

Pojan suhteen ei kai mitään uutta raportoitavaa. Jotenkin tuntuu, että viime viikot ovat menneet aika samalla kaavalla. Poika ei vieläkään varsinaisesti ryömi, paitsi taaksepäin joten kuten. Liikkuminen paikasta toiseen tapahtuu tarvittaessa kierähtämällä, ja kovasti poika pyörii napansa ympäri. Viime päivinä hän on enenevästi yrittänyt nousta kontilleen, ja kyseinen toimenpide vaatii ilmeisesti höysteeksi kovan kiljumisen, aijai äidin korvia! Muutenkin tuntuu, että poika turhautuu siihen, ettei vielä pääse liikkumaan niin aktiivisesti kuin haluaisi, koska kärsimätöntä kiljumista kuuluu usein matolla leikkiessä muutenkin.  Ja välillä ruokaa syödessä. Ja muutenkin, jos väsyttää/tylsistyttää/harmittaa :)  Pojalla on kova tahto, ja minäitse-vaihe meillä on meneillään jo nyt. Syödä pitäisi saada itse, soseita syöttäessä poika nappaa yleensä lusikan itselleen, joten viime aikoina olen antanut pojalle itselleen toisen lusikan ja syöttänyt häntä toisella lusikalla. Myös hampaita harjatessa poika vie hammasharjan omaan käteensä heti kuin vain mahdollisuuden saa, mutta ihan hyvähän siihen harjaan on itsekin tutustua. Ruokailuun olen ajatellut lisätä soseiden oheen sormiruokia, kun poika näyttää niin kovasti tykkäävän tehdä asioita itse, ja mm. maissinaksujen syöminen näyttää olevan huisin hauskaa. 

Tällaista pikaraporttia tähän väliin, kirjoitusta piristämään pojan kuva pojan uusimmasta vaatteesta. Ulkona on ihanan aurinkoinen päivä. Mukavaa viikonloppua!


3 kommenttia:

 1. Meillä oli kyllä kanssa kunnon turhautumista ilmoilla ennen kuin poika tajusi, että miten sitä ryömitään. Tuo turhautumisvaihe ei kyllä ollut kenellekään kiva, joten toivottavasti sielläkin pian jo päästään eteenpäin. :)

  VastaaPoista
 2. Noi kuukautiset on kyl ikävä asia!! Kun ne alko, niin musta tuntuu et mun kroppa painostaa mua raskautumaan uudestaan :D Sit nään jotain raskaustestimainoksia ja mun pää hajoo!! Järki sanoo ettei oo fiksua yrittää toista, mutta ei kai tässä vauvakuumeessa koskaan ookaan järkeä?! :D

  VastaaPoista
 3. hemppa: todellakin, sitä odotellessa. Vaikka voi olla, että sitten haikailen vaihetta, jolloin poika vielä pysyi suunnilleen siinä, mihin hänet jätttää.

  Cinnamonroll girl: taisikin olla väärä hälytys eli mitään kuukautisia ei sitten alkanutkaan vaan oli joku härö tiputtelu vaan. Mutta totta tosiaan, ei kai vauvakuume ole järkeen sidottu :) Välillä ihmettelen, että miksi kukaan ylipäänsä hankkii lapsia ja seuraavassa hetkessä suunnittelen jo toista! :D

  VastaaPoista