lauantai 2. maaliskuuta 2013

Valmiina..paikoillanne..STOP!

Viime viikolla lupaamani pojan puolivuotispäivitys jäi tekemättä, kun neuvola siirtyi. Olin itse sairaana (kuumeflunssa+vatsatauti+silmätulehdus..mitä näitä nyt on!!), joten uusi yritys ensi viikolla. Täytyy sanoa, että eipä ole herkkua olla itse petipotilaana, kun samanaikaisesti pitäisi jaksaa huolehtia vauvasta entiseen malliin. Missäs ne äitiyslomalaisten sairauslomasijaiset olivatkaan? Onneksi ajoitin tautini suurimmaksi osaksi viikonloppuun, jolloin mies pystyi ottamaan vastuun vauvan hoidosta. Yöt kuitenkin sinnittelin omasta käsittämättömästä halustani vetovastuussa, vaikka miltäpä kuulostaa oksentamaan lähteminen kesken syötön?
Poikaan tautini ei onneksi tarttunut nenän tukkoisuutta lukuunottamatta, mutta jo tuo epämukavuus riitti tekemään öistämme entistäkin rikkonaisempia sen seitsemän herätyksen kanssa. Olin jo ihan valmis aloittamaan unikoulun tänä viikonloppuna, mutta kun tällä viikolla on ollut vähän rauhallisempaa, niin lykkäsin vielä yösyöttöjen lopettamista tulevaan. Tunnistin kyllä itseni Daephin mietteistä yösyötöistä luopumisen haikeudesta. Jos nyt vielä vähän aikaa jatketaan? Ja toisaalta katsotaan, mitä neuvolassa asiasta sanotaan. Siitä olen kuitenkin pitänyt suurin piirtein kiinni, että yösyötöt rajoittuvat kahteen per yö, ja muut herätykset hoidetaan tutilla. Jonkinlainen uniassosiaatio-ongelma meille joka tapauksessa on kehittynyt, kun pikkuinen ei oikein osaa jatkaa unia herättyään kuin tutilla tai tissillä. Ei meillä öisin varsinaisesti valvota, mutta lukuisat lyhyet herätykset rikkovat allekirjoittaneen unet varsin lyhyisiin pätkiin. Ja minkä ihmeen takia nykyään pitää herätä jo kuuden-seitsemän aikaan? Onneksi voin kuitenkin itse aamuisin jatkaa unia, kun mies hoitaa aamupuuron ja muut hommat pikkumiehen kanssa töihin lähtöönsä saakka. 

Tunteellinen Siili heitti Viikko vauvan elämässä-haasteella. Aionkin kyseisen haasteen ottaa vastaan heti ensi viikon maanantaista lähtien. Samalla muistin, että olen täysin unohtanut vastata Dapehin laittamaan Liebster-haasteeseen, jonka sain jo tammikuussa. Selityksenä unohdukselle univelasta lahonneiden aivojen ohella käynee se, että olimme tuolloin lomamatkalla, ja aivot olivat vielä normaalia enemmän narikassa.  Parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Kyseinen haaste kiersi siis jo ajat sitten, mutta vastaan sentään kysymyksiin.

Viisi asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä:

Yhteinen illallinen miehen kanssa
Hyvään kirjaan uppoutuminen
Liikunta 
Tyytyväinen vauva
Siisti koti :) 

Viisi asiaa, joita tarvitset päivittäin:

Kasvo- ja mieluiten myös meikkivoide
Silmälasit/piilolinssit
Rauhoittumishetken 
Aikuista juttuseuraa
Unta!


Viisi kirjaa, joita suosittelet muille: 

Tämäpä vaikea, makunsa kullakin jne. Enkä juuri nyt saa mieleeni niitä erityisiä. Joten listaan tähän viisi viimeisimmäksi lukemaani kirjaa:

Onnen tunti (Anna-Leena Härkönen)
Avoimien ovien päivä (Anna-Leena Härkönen)
Saarnaaja (Camilla Läckberg)
Dora dora (Heidi Köngäs)
Safe Haven (Nicholas Sparks) ("lentokentältä ostettu" puolustelen tätä rantapokkaria)

Viisi lempiruokaasi:

Sushi
Tapas - tai meze-lajitelmat
Hyvä pihvi punaviinin kanssa
Lohi eri tavoin laitettuna 
Äyriäiset 


Viisi paikkaa, joissa haluaisit käydä:

Argentiina ja Japani tulee ensimmäisinä mieleen, mutta tuskin näihin ollaan ihan lähiaikoina menossa. Viinitiloille Ranskaan tai Italiaan. Uudestaan lähtisin mielelläni Kaliforniaan, Kapkaupunkiin, New Yorkiin.


Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua:


Tunnollinen
Järjestelmällinen
Kunnianhimoinen
Ystävällinen
Käytännön hölmö :)


Viisi asiaa, joista unelmoit:

Onnellinen perhe-elämä
Toinen lapsi
Työ, jossa viihdyn
Kesä
Piiiitkät yöunet


Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa kaikkien kanssa:

Kun keksis nyt yhdenkin. No, lainataan Lennonia: "Life is what happens to you while you´re busy making other plans." Ei varsinainen ohje, mutta hyvä pitää mielessä, kun suunnittelee elämää liikaa "sitten kun"-mentaliteetilla.Mukavaa viikonloppua!

   

2 kommenttia:

  1. Repesin tuolle "rantapokkarin" puolustukselle :D Itse luen kans laidasta laitaan, toisinaan vähän tasokkaampaakin, mutta kyllä suosikkeihin lukeutuvat mm. myös esim. Himoshoppaajat ;)

    Ja nostan hattua, kun olet niin sissi, että hoidit vauvan noin kipeänäkin. Itse olin kans viikko sitten flunssassa (onneksi myös viikonloppuna pahimmat päivät), ja suosiolla lykkäsin vastuun vauvanhoidosta miehelle. Meillä pojat säästyivät taudilta kokonaan. Ei kyllä kaipais mitään sairastumisia tässä vauvaa hoitaessa, kun vuodepotilaaksi ei ole mitenkään mahdollista heittäytyä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä välillä täytyy saada lukea chick lit-kirjoja :)

    Oli tosiaan aika kaameita muutama yö, mutta päivisin jätin vauvan hoidon suosiolla miehelle.

    VastaaPoista