keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Vauvan viikko: keskiviikko

Viime yö oli hyvin edeltäjänsä kaltainen. Eka herääminen puoli kahdeltatoista hoitui tutilla, ja kun mies katsoi vielä jalkapalloa, ei allekirjoittaneen tarvinnut nousta sängystä. Syötöt kahden ja viiden aikaan, jälkimmäisellä ei kyllä ainakaan ollut pojalla nälkä, kun nukahti suunnilleen saman tien tissin suuhun saatuaan. Vähän ennen seitsemää alkoi taas tuttu heräämishuhuilu, johon mies sai reagoida.

Tänään päästiin vihdoin puolivuotisneuvolaan, vaikka nyt ollaan jo lähempänä seitsemänkuukautispäivää. Kasvu tasaista, 70cm/8,5kg. Terveydenhoitaja antoi muutaman esitteen kodin tekemisestä turvalliseksi liikkumaan opettelevalle. Itse kysyin yöimetyksen lopettamisesta, mutta tuo meidän terkka tuntui olevan sitä mieltä, että yksi syöttö öisin voi olla vielä paikallaan (vaikka meillä syödään jo viisi ateriaa päivässä) eikä paljon reagoinut tunnin välein heräilyynkään. Itse olen ajatellut, että pääsiäisen aikaan voisi olla sopiva hetki lopetella yösyöttöjä, kun tuolloin miehellä olisi mahdollisuus osallistua esim. mahdolliseen tassutteluun.
Yhden käyttökelpoisen vinkin terveydenhoitajalta sain, kun valittelin, ettei puuro monesti pojalle maistu. Terveydenhoitaja neuvoi imettämään vasta puuron jälkeen eikä ennen, kuten olen tähän asti tehnyt. Ainakin tänä iltana tällä menetelmällä koko puurosatsi meni alas. Muutenkin olen kyllä imettänyt aina ennen ruokia, mutta pitäisiköhän ruveta tekemään toisin päin? Mites te muut teette? Jostain luin, että maidontulon ylläpitämiseksi olisi hyvä imettää ennen ruokia, minkä takia olin tehnyt noin päin. 

Tänään oli aivan ihanan keväinen, aurinkoinen sää, näitä lisää pliiis! Vaunulenkkeilin neuvolaan vauvan nukkuessa päiväuniaan. Iltapäivällä päätin, että nyt kyllä lähdetään uudestaan ulos, ja pakkasin pojan ensimmäistä kertaa vaunujen ratasosaan. Kovasti poika näytti ihmettelevän ympäristöä vaunuissa istuessaan. Välillä aurinko häikäisi niin, että harmittelin, etten ollut ottanut aurinkolaseja mukaan pojalle enkä itselleni. Poika jaksoi puoli tuntia katsella ympärilleen, mutta sitten uni vei voiton, ja laskin rattaiden selkänojan makuuasentoon. Kotona poika jatkoi päikkärit loppuun parvekkeella. Näyttää siis toimivan unien kannalta näin ensimmäisen kokeilun perusteella tuo ratasosakin.

Muuten ihan peruspäivä. Poika pitää hereillä ollessaan äitinsä aktiivisena, sillä hyvin nopeasti kuuluu, jos poika ei jossain viihdy tai ei jotain halua (tai haluaa). Meidän poika ei myöskään ole mikään rauhallinen sylissäistuja vaan ennemminkin pitäisi olla jotain actionia koko ajan. Meillä asuu myös pieni mielensäpahoittaja, joka vetää yleensä herneen nenäänsä, kun hänelle laitetaan ruokalappu tai kun suunympärys pyyhitään ruokailun jälkeen :) Hauska huomata, kuinka noin pienellä on jo oma luonteensa.  

4 kommenttia:

 1. Meillä imetetään milloin mitenkin. Aluksi tuolla samalla tyylillä tissi ensin ja soseet sitten. Mutta ruokamäärien noustessa myös toisin päin, tarpeen ja fiiliksen mukaan :)

  VastaaPoista
 2. Mä imetän myös sose- tai puuroruokailun jälkeen ja en kyllä ole vielä ainakaan huomannut vaikutusta maidonmäärään. Joskus ruokailun jälkeen maito maistuu huonommin, joskus paremmin. Jos maistuu huonommin, niin sitten tarjoan uudelleen noin tunnin päästä. Meillä syödään neljä ateriaa päivässä ja välipalana olen tarjonnut vain maitoa. On tuntunut riittävän tähän asti.

  Taisi olla teidänkin poitsulle elämys vähän nähdä maisemia kun pääsi rattaisiin :) Kylläpä nämä lapset tuntuvat ja näyttävät jo isoilta kun istua jöpöttävät rattaissa!

  VastaaPoista
 3. Täällä kanssa asuu pieni mielensäpahoittaja :D Tuo ruokalapun laittaminen on aina ihan kamalaa, suuttuu sitä ihan hirveästi! Ja kolme hammasta täälläkin muuten :)

  VastaaPoista
 4. Ehkä mä relaan jatkossa ja meen kanssa fiiliksen mukaan ton tissi ennen vai jälkeen syötön kanssa.

  Heli: Tosiaankin, tuo rattaissa istuminen tuo kyllä ihan uusia elämyksiä pojan päivään ja niin isona poikana siinä tosiaankin istutaan "muina miehinä" :)

  Tunteellinen Siili: Mikä ihme siinä ruokalapussa oikein on? :D

  VastaaPoista