maanantai 4. maaliskuuta 2013

Vauvan viikko: maanantai

Viime yönä palattiin taas ihan (meille) normaaliin heräämistahtiin, olisikohan herätyksiä ollut viisi tai kuusi. Tutilla hoituivat yhtä lukuunottamatta. Ennen puolta seitsemää aamulla pikkumies oli jo valmis uuteen päivään. Mies, joka normaalisti hoitaa pojan aamutoimet ja -puuron allekirjoittaneen nukkuessa, oli jo lähtenyt työmatkalleen, joten kävin hakemassa pojan viereeni ja yritin syötöllä ostaa itselleni lisää uniaikaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Eipä siinä auttanut kuin lähteä puuron laittoon seitsemän aikaan, tosin syöjää puuro ei tuntunut paljon kiinnostavan. Hengattiin kuitenkin keittiössä niin, että sain laitettua valmiiksi lounastarpeita myöhemmin tulevia vieraita varten. Kahdeksan jälkeen vauva väsähti ensimmäisille n. 45 minuutin tirsoilleen, ja ajattelin itsekin torkahtaa hetken, mutta pää oli ilmeisesti herännyt liiaksi sammumaan toivotulla hetkellä.


Tälle päivälle olin sopinut treffit meillä kotona muutaman mammakaverin kanssa, jotka saapuivat pojan parvekepäikkäreiden aikaan. Herättyään poika pääsi ottamaan kontaktia muutamaan samanikäiseen lajitoveriin, tyttöpuolista vauvaa piti päästä ihan lähietäisyydeltä kaulailemaan :) Iltapäivä meni mukavasti äitikavereiden kanssa rupatellessa, vaikka pienimuotoinen kaaos syntyy aina, kun monta vauvaa/taaperoa pistetään samaan tilaan, ja jutut katkeavat hyvin herkästi jälkikasvun niin vaatiessa.

Vieraiden lähdettyä pistin vauvan parvekepäikkäri nro 2:lle, mistä pikkuinen heräsi hikipäisenä, vaikka olin yrittänyt pukea järkevästi (=ei liikaa).
Päivällisellä kokeilin pistää pojan istumaan tripp trappin baby set-syöttötuoliin, mutta istuminen siinä on vielä sen verran huojuvaa, että pysyttäydytään suosiolla vielä tuoliin kuuluvassa vauvakaukalossa, kunnes istuminen on vakaampaa.

Koska mies tosiaan on työmatkalla, toimin täystyöllistettynä vauvaviihdyttäjänä koko illan. Yhtenä ohjelmanumerona keksin kokeilla vauvaa yhdistelmävaunujen ratasosaan, sillä tähän asti ollaan vielä menty kopassa. Vauva nukkuu mielellään vaununkopassa, mutta hereillä ollessaan tuo ratasosa taitaa alkaa olla hyvä vaihtoehto. Mutta miten vauva puetaan tuohon ratasosaan näin talvella?

Koska poika oli herännyt jälkimmäisiltä päikkäreiltään jo neljän jälkeen, jouduin loppuillasta vähän venyttämään nukahtamista, ettei sentään pikkukakkosen aikaan käytäisi yöunille, mutta kahdeksan jälkeen alkoi nukkumatti huhuilla poikaa sen verran vahvasti, että vein tämän sänkyyn, minne ressukka nukahtikin lähes saman tien uninalle kainalossaan.

Näin lähti vauvan viikko käyntiin näin äidin näkökulmasta kerrottuna. 

2 kommenttia:

  1. Mä olen pukenut meidän hikikallelle (8/12) rattaisiin toppahaalarin ja sen alle vain bodyn ja puolipotkarit (+ villasukat ja tumput, päähine). Meillä on rattaissa lampaantalja ja äp:n makuupussi, sekä jalkasuojapussi. Hyvin on tarennut! Tuulisella säällä ja Pojan nukkuessa olen suojannut rattaat vielä Baby Piece -verholla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, samanlaisella virityksellä voisin lähteä kokeilemaan! Tosin lampaantaljaa meillä ei (vielä) ole.

    VastaaPoista