perjantai 8. maaliskuuta 2013

Vauvan viikko: perjantai

Mies on työkavereiden kanssa viettämässä iltaa, joten ei minulla ole perjantai-iltana parempaakaan tekemistä kuin päivittää blogia.

Viime yö oli aika huono. Kolmen aikaan edellisestä syötöstä oli ehkä pari tuntia, joten ajattelin pojan heräämisen hoituvan tutilla. No, hoitui se noin 5-10 minuutiksi kerrallaan, kunnes reilun tunnin kuluttua luovutin ja syötin pojan uudelleen, minkä jälkeen poika nukkuikin aamuun saakka. Näin jälkikäteen ajateltuna olisin ehkä voinut aikaisemminkin ymmärtää, ettei uni jatku, jos tissiä ei tule :)

Aamupäivällä kävin reippailemassa ulkona vaunulenkillä. Pojan vielä nukkuessa pumppasin pitkästä aikaa maitoa pakkaseen, vielä näemmä irtoaa, joskaan ei ihan entisenlaisesti. Korviketta poika ei ole vielä saanut, mutta kai sitäkin voisi jossain vaiheessa ruveta antamaan tarvittaessa.

Kotona ollessa kannan poikaa suht paljon sylissä, jos ei viihdy lattialla tai sitterissä. Teen sitten samalla kotihommia. Tänään katseltiin paljon ulos ikkunoista (heh, aika kiireistä tää kotielämä), mistä poika selvästi tykkää, niin keskittyneesti tapittaa ulos, vaikka omasta mielestäni meidän pihalla ei tapahdu mitään.

Koska mies lähti iltarientoihinsa heti töistä suoraan, oli pojan hoito koko päivän vastuullani. Niinpä alkuillasta päätin vielä lähteä käymään omilla vanhemmillani, jotka asuvat lyhyen matkan päässä. Siellä pojalle on aina innokkaita viihdyttäjiä, ja itse saan samalla pienen lepohetken. Poika sai isovanhemmilta mukaansa kirjan, jota jo mummolassa ahkerasti luettiin.

Puuro maistuu pojalle tosi vaihtelevasti, joten päätin tänään "sortua" ja ostin kokeilumielessä Valion Onni puolukkapuuron, aiemmin poika on saanut kotitekoista kaurapuuroa marja-tai hedelmäsoseen kanssa. Pitihän se arvata, että valmispuuro upposi ilman mitään mukinoita, pöh. En vielä aio kuitenkaan luovuttaa kotona tehdyn puuron suhteen vaan ensi kerralla kokeilen soseuttaa siitä sileämpää, mikäli siitä kiikastaa.

Poika nukkuu jo, ja ajattelin itse siirtyä hetkeksi sohvalle jätskipurkin kanssa. Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Meilläkään ei ajoittain viihdytä kuin sylissä :) ehkä sitten kun alkaa liikkumaan enemmän. Meillä tykätään Hipp in hedelmäpuuroista, samoin Muksun. Muksulta menee myös kaurapuuro mutta siihen pitää laittaa jokin hedelmäsose mukaan - en söisi sitä kuraa itsekkään ilman lisämakua :)
    Meillä nyt muutama yö mennyt ilman tissiä. Pumppausta en ole kokeillut aikoihin - voishan sitä koittaa.

    VastaaPoista
  2. Mäkin luotan siihen, että omin voimin liikkuminen lisää mielenkiintoa touhuta pidempiä hetkiä lattialla.
    Mitenköhän toi meidän poitsukin ymmärtäis, ettei yöllä tarvitsis syödä? :)

    VastaaPoista