tiistai 5. maaliskuuta 2013

Vauvan viikko: tiistai

Viime yö meni ihan hyvin meikäläisten mittareilla. Poika heräsi kyllä ensimmäisen kerran jo kymmenen jälkeen, mutta muutaman kerran huhuiltuaan nukahti ilmeisesti takaisin, koska seuraavan kerran heräsin ääntelyyn 00.20, jolloin kävin laittamassa tutin suuhun. Syötöt klo 2 ja 4.45. Seitsemän aikaan poika heräsi uuteen aamuun, mutta koska isi oli jo kotona, saatoin itse laittaa korvatulpat korviin ja jatkaa unia yli yhdeksään, i-ha-naa! Mies valitteli, ettei pojalle oikein maistu aamuisin puuro. Niinpä niin, ei kai se maistu, kun yölläkin syödään..

Aamutoimien ja pojan lounaan jälkeen puin pojan vaunuihin, ja lähdettiin käymään kaupassa. Vaunuihin nukahtanut poika sai jatkaa unia vaunuissa parvekkeella, kun äiti vietti mukavan iltapäivän mammakaverin kanssa lounastaen. Välillä poika heräsi seurustelemaan, mutta kun riittävästi alkoi esiintyä kitinää, katsoin parhaaksi pistää pojan uudelleen vaunuihin nukkumaan. Viime aikoina ollaan siirrytty kaksiin parvekepäikkäreihin, ensimmäiset yleensä 1,5-2,5 h, jälkimmäiset 1-1,5h. Olen yrittänyt pitää kiinni siitä, ettei kuitenkaan enää viiden jälkeen nukuttaisi, jotta unta riittäisi sitten yöhönkin, joten kolmannet päikkärit ovat viime aikoina jääneet, ja tarvittaessa aikaistetaan yöunille menoa.

Illan kohokohta taisi olla kylpyhetki isän kanssa, varsin tarmokasta polskintaa ja päristelyä kuului kylpyhuoneesta. Ja vihdoin muistettiin aloittaa pojan hampaiden harjaus, alaleuan puolella kun komeilee jo kolme hienoa hammasta. Mitään protestia hammasharjan työntäminen suuhun ei aiheuttanut, joten jatkossa on todellakin muistettava tehdä hampaiden pesusta osa ilta(ja aamu-)rutiineja.
Pian kylvyn jälkeen poika alkoi osoittaa väsymyksen merkkejä, joten puoli yhdeksän aikaan vein hänet sänkyynsä, minne nukahti saman tien.

Poika on muuten viimeisen viikon aikana ruvennut juttelemaan vielä aiempaa enemmän ja nykyisin tulee selvemmin tavuja: "jaajaajaajaa", "aiaiaiai", "tätätätä". Kohtahan sieltä voi kuulua "äiti" ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti