keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Uskaltaakohan..

..tätä ääneen sanoakaan tai siis tänne kirjoittaakaan, mutta meillä on nyt pari viikkoa nukuttu hyvin. Suorastaan erinomaisesti. Poika nukkuu 10-10,5 tuntia ilman syöttöjä, ilman tutin nostoa, siis ilman mitään apuja meiltä vanhemmilta!
Ei, tämä ei tapahtunut ihan itsestään vaan vaati muutaman yön tassuhoidon, mutta yllättävänkin helpolla tuloksiin päästiin eikä tämä siis mitään ns. huudatusta edellyttänyt. Vielä en ihan uskalla riemusta pomppia, asioilla kun on noiden pienten kanssa tapana muuttua käden käänteessä, mutta silti olen enemmän kuin iloinen nykytilanteesta! Muutamakin hyvin nukuttu yö 7,5 kuukautta kestäneiden rikkonaisten öiden jälkeen tekee kummia. Jos jotakuta kiinnostaa tietää tarkemmin, miten tämä "unikoulu" meillä suoritettiin, niin pistäkää vaikka viestiä kommenttiboksiin.

Tänne ei muuten mitään kovin uutta. Muutama viikko sitten luulin, että menkat tekivät tuloaan, mutta oli selvästikin väärä hälytys. Mutta ehkä kierto käynnistyy nyt, kun yösyötötkin loppuivat?
Aurinkoiset päivät ovat kuin palkinto jaksetusta talvesta, ihanaa kun saa nauttia kävelylenkeistä keskellä päivää!

Poika tekee nyt neljättä hammastaan, mutta se ei ainakaan vielä ole näkynyt olemuksessa mitenkään. Imettäminen on kyllä välillä varsin ärsyttävää mielenkiintoista, kun poika rupee varsinkin loppuvaiheessa puremaan nännistä eikä ihan pienellä voimalla. Pakostakin tulee tuolloin päästettyä koviakin ääniä, mutta poika ei ole millänsäkään, enemminkin äidin huudahdukset tuntuvat häntä huvittavan. Imetyskertoja on nyt vuorokaudessa 4-5, mutta jospa niitä rupeaisi tästä parin kuukauden sisällä vähentämään. Tavoitteenani on ollut alusta asti imettää poikaa 10-12 kuukautta, mutta ei sen pidempään.

Eteenpäin liikkuminen ei ole viime aikoina juurikaan edistynyt. Poika istuu hetkittäin ilman tukea. Siirryin kuitenkin housuvaippoihin, koska vaippojen vaihtamisesta oli tullut sellainen nopeuskisa siitä, kumpi ehtii ensin: poika kierähtämään mahalleen vai äiti saamaan vaipan paikalleen ja tarrat kiinni. Ja useimmiten poika voitti. Vaatteet puen pojan päälle usein tämän touhutessa mahallaan lattialla.

Pian ollaan menossa 8 kk -neuvolaan. Voisinpa veikata mitoiksi likimain yhdeksää kiloa ja 72 cm:ä. Katsotaan loppuviikosta, osuiko lähellekään.

3 kommenttia:

 1. Kyllä kyllä, tahtoo kuulla lisää teidän yöllisistä tassutteluista! Meilläkin se edessä kuun vaihteessa kun mieskin on lomalla... :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin haluaisin kuulla siitä unikoulusta! Muutama kuukausi on mennyt nyt niin perseelleen ton tutin laittamisen kanssa ettei mitään rajaa! Kun pojalla ei edes ole yöllä nälkä niin mulla alkaa meneen kärsivällisyys yöllä välillä helpostikin.. :/

  VastaaPoista
 3. Juu kirjoittele vaan unikoulusta, kun voipi olla täälläkin vielä edessä, jos ei tyttö pian ala nukkumaan pidempiä pätkiä (vieläkin heräillään muutaman tunnin välein, vaikka kiinteitäkin jo syödään ihan ookoosti)...

  Täällä sama tuon imettämisen ja puremisen suhteen. :D

  VastaaPoista