keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Päivitystä

Heräsin juuri siihen, että äitiysloma loppui jo muutama viikko sitten, ja tässä sitä nyt ollaan hoitovapaalla. Mies pitää kyllä isäkuukauden vähän myöhemmin, mutta olen itsekin silloin vielä kotona. Käväisin muutama päivä sitten työpaikalla pyörähtämässä. Johan siitä on melkein vuosi, kun jäin töistä pois kesäloman kautta. Eipä ainakaan heti tullut töihin ikävä, sama kiire ja hektinen meininki siellä näytti olevan kuin ennenkin, minnepäs se olisi tässä välissä kadonnutkaan. Vaan kyllä aika menee nopeasti. Poikahan on nyt jo ollut pidempään mahan ulkopuolella kuin sisällä!

Pojasta on kevään myötä kuoriutunut vielä aurinkoisempi kuin aiemmin. Jotenkin tuntuu, että liikkumaan oppiminen on avannut niin paljon uusia mahdollisuuksia, että pikkuinen on aivan tohkeissaan. Maltillistahan tuo liikkeelle lähtö on meillä ollut, mutta pikku hiljaa taidot kuitenkin karttuvat. Nyt pojasta on kiva nousta polviseisontaan kaikkea mahdollista vasten, ja sitä taitoa pitääkin sitten tosiaan kokeilla kaikkialle: pyykkikoneeseen, tiskikoneeseen, omiin rattaisiin ja oi, sitä onnellista hymyä, kun on onnistunut itsensä kampeamaan pystyasentoon! Vähän täytyy vielä vieressä seurailla, miten alastulo sujuu, mutta muutaman kerran poika on silti tullut takaraivolleen alas lattiaan. Onneksi itku loppuu nopeasti, kun pääsee syliin. Pinnasängyn pohjan laskimme alatasolle aivan viime tipassa, mutta onneksi tajusimme kuitenkin tehdä sen ennen kuin poika tulee sängystä pää edellä alas..

Pojan mielipuuhaa on tällä hetkellä ryömiä ympäri asuntoa tutkimassa paikkoja. Joka päiväisiin toimiin kuuluu mm. ovien heiluttelu, lehtien repiminen, pyykinpesuainepurkkien heittely ja astianpesukoneeseen kiipeäminen.
Ruokailu sujuu tällä hetkellä varsin hyvin (uskaltaakohan tällaista ääneen julistaa?). Alun inhokki puuro on nyt pojan lempiruokaa, sitä menee aamuisin ja iltaisin iso satsi. Karkeampaan ruokaan siirtyminen kahdeksankuisena onnistui yllättävän kivuttomasti huomoiden alun ongelmat vähänkään sosetta paksumman ruoan kanssa. Rintamaitoa poika saa edelleen nelisen kertaa päivässä, ja yhdellä aterialla korviketta, koska haluan pikku hiljaa totuttaa poikaa myös muuhun kuin tissimaitoon. Ensimmäiseen yhdeksään kuukauteen kun poika ei muuta saanutkaan.. Nokkamukiharjoittelu menee vähän niin ja näin, enemmän leikkimiseen kuin juomiseen, joten jos oikeasti pitää saada juoduksi, annan vielä tuttipullosta. Onko muuten teillä muilla samanikäisten äideillä hyviä vinkkejä nokkamukista juomaan oppimiseen tai suositella hyviä nokkamukimalleja? Meidän poika kun tuntuu vain pureskelevan nokkamukin kärkeä ja pitävän mukeja muutenkin lähinnä kivoina leikkikaluina, hiphei.

Hampaita pojalla on kahdeksan, ja täytyy sanoa, että onneksi ainakin pahin tissinpureskeluvaihe taitaa olla takana päin. Hempan antama vinkki vauvan nenästä kiinni ottamisesta on kokeiltu muutamaan kertaan, ja se tuntuu oikeasti toimivan, kiitos vielä vinkistä :)

Tuntuu, että tämä kevät on tänä vuonna jotenkin vielä normaalia korostuneemmin ihanaa aikaa! Mahtavaa, kun voi nauttia kesäisistä säistä keskellä päivää, ja vielä illallakin voi lähteä koko perheen voimin ulos kävelylle tai vauvakeinuun. Ja kuten edellisessäkin postauksessa mainitsin, tuntuu että vauvankin kanssa on nyt varsin seesteinen vaihe meneillään. Vielä ainakaan en ole osannut surkutella sitä, että pikkuvauvasta ollaan menossa taaperovaiheeseen, kun jotenkin tuntuu, että pojasta on kehittymässä päivä päivältä mahtavampi paketti.

Täällä meillä päin ei muuten kymmenkuisille ole neuvolaa ollenkaan, joten seuraava neuvolakerta onkin sitten vasta vuoden iässä. MPR-rokote käytiin kuitenkin ottamassa etukäteen, kun kesälle on suunnitteilla ulkomaanreissuja.  Ainakin vaatteet käyvät sitä vauhtia pieneksi, että kasvua on tullut, ja pikku hiljaa ollaan nyt siirtymässä 80 cm:n vaatteisiin. 

1 kommentti:

  1. Haha hyvä, että niksi toimii. :) Täälläkin kyllä kovin nautitaan tästä keväästä ja alkavasta kesästä, ihanaa kun pääsee pojan kanssa uloskin tekemään juttuja. Toivottavasti tästä kesästä tulee lämmin! Ai niin ja vikaa päivä täälläkin menossa äitiyslomasta.

    VastaaPoista