torstai 15. elokuuta 2013

One year after - äidin kuulumiset

Ennen kuin laitan pian yksivuotiaan poikamme kuulumisia, ajattelin hieman päivittää omiani. Monissa blogeissa on pyörinyt A Beautiful Body -haaste, joten sen innoittamana voin nyt ainakin sanallisesti kertoa, missä tämän vartalon kanssa mennään. Vähän nimittäin olen ollut kysymysmerkkinä joidenkin raskauden jälkeisten muutosten kanssa enkä niinkään niiden ulospäin näkyvien.

Kun yritimme raskautta, oli kuukautiskiertoni vähän mitä sattuu ja usein venähti 35:n päivään tai ylikin. Ovulaatiota en tunnistanut, mutta tikuttamalla sain sen lähes joka kierrossa todennettua. Kuukautiset olivat aika niukat, mutta niitä edelsi monesti viikonkin mittainen tiputteluvuoto. Entä mitä nyt sitten? Ensimmäiset 8 kuukautta raskauden jälkeen kuukautisia ei näkynyt, mutta heti kun yöimetykset loppuivat, käynnistyi kiertokin. Ja ihme kyllä, kierto on toistaiseksi ollut varsin tasainen, sellainen normaali 28-30 vrk. Kuukautiset ovat aiempaa runsaammat. Nyt olen alkanut myös tunnistaa ovulaation, mutta mikä ihmeellisintä, uutena kuvioihin on tullut ovulaatiovuoto eli pieni tiputtelu keskikierrossa. Koska kaapinpohjalla sattui olemaan ovulaatiotestejä jemmassa, oli pakko tässä kierrossa todentaa, että siitäkö on kyse vai mistä, ja kyllähän sieltä hymynaama pärähti ruutuun. No, mikään näistä ei tietenkään ennakoi sitä, että mahdollinen uusi raskaus alkaisi yhtään sen hempommin kuin edellinenkään, päinvastoinhan sektio voi hankaloittaa raskaaksi tulemista, mutta selvästi kuukautiskierto on ollut erilainen kuin ennen.

Raskausarpia ei vatsaani tullut, mutta sen sijaan sektioarpi on vieläkin todella näkyvä enkä jaksa enää uskoa, että se tuosta kummemmin muuttuisi. Näkyvä siis itselle olemalla kuin 15 cm:n mittainen kastemato häpyalueella, mutta muuthan sitä eivät esimerkiksi bikineissä näe, kun piilottuu housujen alle. Kesällä maauimalan suihkutiloissa tunsin itseni kyllä jotenkin ekstra-alastomaksi sektioarven kanssa, vaikka tuskinpa sitä kukaan sen kummemmin tuijottelee.

Muuten kroppa on suht koht entisellään. Samat vaatteet sopii kuin ennen raskauttakin, paino heiluu 54-55 kg:n välillä ja kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, kuppikokokin palautui omaani. Vatsa on kyllä vähän pömpömpi kuin aiemmin. Vähäisempien treenimahdollisuuksien johdosta lihasmassaa on vähemmän kuin aiemmin, joten vähän timmimpi ulkomuoto olisi vielä tavoitteena, mutta toistaiseksi aikataulullisesti on ollut järkevämpää hyödyntää kesäsäät ja liikkua lenkkeilemällä.

Valitettavasti raskauden ja imetyksen tuoma positiivinen vaikutus ihoon ja hiuksiin on menetetty, koska sieltä ne satunnaiset finnit taas puskevat leukaan ja tukkaa saa olla pesemässä alvariinsa.

Seuraavaksi sitten kohta yksivuotiaan pikkumiehen kuulumisia!

3 kommenttia:

 1. Mä toivon, että menkat alkais jo täälläkin. (Vaan eipä näy, mutta eipä me ollakaan yöimetyksistä päästy vielä kokonaan eroon, vaikka yli 10 kk jo onkin ikää...)
  En kyllä kaipaa kipuja ja ylirunsasta & pitkää vuotoa (JOS siis menkat nyt tulee olemaan suunnilleen samanlaiset kuin ennen raskautta), mutta haluaisin nähdä, oisko kierto tasaisempi + jos vaikka sitten hormonitoiminnan käynnistymisen myötä seksikin maistuis paremmin. :D Mulla iho on ollut koko ajan huonossa kunnossa...

  Yksivuotiaan kuulumisia odotellen!

  VastaaPoista
 2. Tässä kierrossa loppukierto on kyllä ollut niin ihmeellinen, että se niistä säännöllisistä vuodoista. Ovulaation jälkeen on ollut tuhruvuotoa, omituisia vatsakipuja ja vaikka mitä, mutta toivottavasti tästä ei tule tapa! Eipä niitä menkkoja sinänsä ollut ikävä, mutta kuitenkin mielenkiintoista ollut seurata, että miten oma hormonitoiminta nyt pelaa. Tosin finnit vois jo kolmikymppisenä unohtaa!!

  VastaaPoista
 3. Oon kans harkinnut tota beautiful body-kuvausta, mut en oikein tiedä...

  Mustakin tuntuu, että tunnistan oviksen nyt, kun ennen raskautumista se oli ihan hakuammuntaa. Viimeisen kierron kohdalla käytin sylkiovulaatiotestejä kuin myös tikkuja. Siitähän se pikkuinen saikin sitten alkunsa :)
  Ovulaatio/muuta tiputteluvuotoakin on ollut, vaikka ennen ei ollut. Menkat on rauhoittuneet, ei ole enää 3 ekaa päivää pää pöntössä ja sekaisin kivusta, niinkuin aiemmin.

  Täytyy ihan kysyä, kun en muista ootko maininnut, että oletteko "tarkoituksella" alkaneet yrittää pikku kakkosta? :)

  VastaaPoista