maanantai 2. syyskuuta 2013

Kesken

Muutama postaus sitten kerroin, että kierto on ollut varsin säännöllinen kuukautisten alettua raskauden jälkeen. Ilo oli vähän ennenaikainen, sillä samassa kierrossa alkoi tapahtua kummia. Tuttuun tapaan ovulaation aikaan tuli tiputtelua, mutta sepä ei loppunutkaan siihen vaan jatkui päivittäisenä tuhruna. Viikko ovulaatiosta alkoivat ihan järkyttävät alavatsakivut ja luulinkin, että kuukautiset alkavat liian aikaisin. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan pelkkä tuhruvuoto jatkui samanlaisena. Tietysti aloin laskeskella, että hetkinen, sopisihan vatsakipu ajallisesti kiinnittymiskipuunkin, ehkäisyn kanssa kun ei olla oltu mitenkään kovin tarkkoja. Niinpä pari päivää ennen kuukautisten oletettua alkamisaikaa tempaisin raskaustestin, joka olikin positiivinen! No, en uskaltanut tuloksesta ihan hirveästi iloita, sillä vuotoa tuli enemmän ja vähemmän, ja manailinkin, että miksi ihmeessä tuli tehtyä testi, joka todennäköisesti osoitti kemiallisen raskauden. Muutaman päivän päästä raskaustestin teosta alkoikin jälleen todella voimakkaat alavatsakivut ja runsaampi vuoto, joka kuitenkin loppui lyhyeen. Aloinkin pelätä jo kohdunulkoista raskautta, joten pakko oli varata aika gynelle, varsinkin kun vatsassa oli samanlaista turpeuden tunnetta kuin IVF-punktion jälkeen, kun vatsaonteloon oli kertynyt nestettä. Gynellä selvisi, että turpeuden tunteen aiheutti kookas keltarauhaskysta. Raskaus löytyi kohdusta, sykettä ei niin varhaisessa vaiheessa olisikaan voinut näkyä. Gyne neuvoi tulemaan kontrolliin 10 päivän sisään, mikäli vuoto ei runsaannu tai vatsakipuja ole.
Käynnin jälkeiset päivät menivätkin löysässä hirressä, sillä vuotoa oli päivittäin enemmän ja vähemmän. Lieviä raskausoireita (vilutus, huono olo) oli plussauksen aikaan, mutta nekin katosivat muutamassa päivässä. Näin ollen en ollut kovin yllättynyt, kun runsaampi vuoto ja lievät alavatsakivut eilen alkoivat eli ei tullut meille yllätysraskautta. Olen asian kanssa nyt ihan ok, sillä en ehtinyt missään vaiheessa varsinaisesti iloita raskaudesta vaan keskenmenemisen pelko oli mukana heti alusta.
Tietysti olisi ollut aivan ihanaa, että kakkonen oltaisiin saatu alulle ilman yrittämistä. Yritän kuitenkin suhtautua asiaan niin, että positiivista tässä on se, että ylipäänsä tulin raskaaksi uudelleen näin helposti eikä sektio esim. aiheuttanut kohdunulkoista raskautta, mutta tietysti olo on samalla surullinen ja pettynyt, koska vaikka vauvaa ei juuri tähän hetkeen ollut suunniteilla, olisi asia ollut erittäin tervetullut. Lisäksi tietenkin pelkään, että onko sektio aiheuttanut kohtuuni jotain sellaista, että raskaus menee helpommin kesken, vaikka tiedostan sen, että alkuraskauden keskenmenot ovat erittäin yleisiä.
Entäs tästä eteenpäin? Vauvakuume taisi tämän myötä kasvaa entisestään, joten luulen, että jatkamme "tulee, jos on tullakseen" -mentaliteetilla, ainakin yritän olla liikaa laskemasta kiertopäiviä jatkossa, ovulaatiotikut voisi unohtaa seuraaviksi kuukausiksi, ja antaa asioiden edetä omalla painollaan. Sanomattakin lienee selvää, että helpommin sanottu kuin tehty :) 

5 kommenttia:

 1. Miten surullinen teksti, täällä ihan tippa silmäkulmassa lukemisen jäljiltä. Tsemppiä sinne ja toivottavasti päästään kohta lukemaan iloisia uutisia! Täälläkin kova vauvakuume alkaa nimittäin nostamaan päätään.

  VastaaPoista
 2. Voi ei, Ikävä juttu :(

  Mutta tykkään tuosta "tulee jos on tullakseen" -osuudesta :) Jäitä hattuun vaan ettei mene suorittamisen puolelle. Todellakin helpommin sanottu kuin tehty.

  VastaaPoista
 3. Ikävä kuulla! Jaksuja! Niinkuin sanoit, positiivista että raskauduit kaikesta huolimatta :)

  Mäkin kuumeilen hirveästi, vaikkei raskaus ja toinen vauva niin sopisi meidän elämäntilanteeseen...

  VastaaPoista
 4. Voi ei! Ihan kun olisi omaa tekstiä lukenut viime huhtikuulta. Onnea teille TJOTtailuun, toivottavasti tärppää nopeasti uudestaan :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! Tämän hetkisistä ajatuksista voi lukea seuraavassa kirjoituksessani, mutta vielä täältä noustaan positiivisempaan suuntaan!

  VastaaPoista