maanantai 21. lokakuuta 2013

Yk 2

Yk 2 ei tuonut toivottua lopputulosta, mutta pistänpä tähän ylös kierron vaiheet, jos niitä joskus tarvitsee palautella mieleen. Ovulaatio antoi odotuttaa itseään, sillä plussa tuli tikkuun vasta kp 21. Erityisemmin en vatsaoireista ovulaatiota tällä kertaa tunnistanut ja kiireiden vuoksi ei ovulaatiota hyödynnetty makuuhuoneen puolella kuin kertaalleen. Viikko ovulaation jälkeen alkoi minimaalinen tuhru eli käytännössä rusehtava valkovuoto, johon ei tarvinnut edes pikkuhousunsuojaa. Menkat alkoivat tasan 2 viikkoa ovulaatioplussan jälkeen, dpo 13. Kierron pituudeksi tuli näin ollen 33 päivää. Lieviä menkkakipuja oli kuukautisten ekana päivänä, otin varmuuden vuoksi 2 ibuprofeenia. Toivottavasti jatkossa ovulaatio tulisi vähän aikaisemmin. Toisaalta esikoinenkin sai alkunsa kierrosta, jossa ovulaatio oli vasta joskus kp 20 jälkeen. Täytyy nyt seurailla tuota pientä tiputtelua ennen kuukautisia. Jos sitä on joka kierrossa, niin voisi kysyä keltarauhashormonin tarvetta, kun menen loppuvuodesta munasarjamöykyn kontrolliin naistenpolille. Jatko riippuukin sitten paljolti siitä, mitä ultrassa tuolloin näkyy eli sitä ennen ei muuta kuin ovulaatioplussan bongailua ja ehkä parempaa hyödyntämistä sekä rauhallista mieltä :)

5 kommenttia:

 1. Mulla on kanssa ollut tota tiputtelua oviksen jälkeen ja ennen kuukautisten alkua. Tää alkoi synnytyksen jälkeen, eikä ennen oo ollut mitään tällaisia oireita.
  Tiedätkö, voiko tiputtelu vaikeuttaa raskaaksi tulemista, ja mistä se ylipäätänsä johtuu? :/

  VastaaPoista
 2. Oviksen aikaan tiputtelu on hyvänlaatuista. Ennen kuukautisia tiputtelu vois viitata keltarauhasen vajaatoimintaan, mutta harvemmin on sitä. Tiputtelu voi liittyä endometrioosiin, kohdun polyyppiin ja moneen muuhunkin, tulehduksiin jne, mutta olla myös harmitonta, joten eipä näistä tiedä! Jostiputtelua on paljon voinee haitata kiinnittymistä. Kai tässä pitää jokunen kierto asiaa seurailla. Yleensä gynekologit määrää keltarauhashormonia loppukiertoon tiputtelussa, jos sen syy ei oo muuten selvä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon, selkeytti mun ajatuksia! Täytyy ottaa puheeksi seuraavalla neuvolakäynnillä joka on parin viikon päästä..!

  Nyt tietenkin tuli normaalin kp 16-18 tiputtelun lisäks vielä kp 23 iihan vähän verta ja heti oon manailemassa kiinnittymisvuotoa ym xD
  Plussatuulia!

  VastaaPoista
 4. Hei vaan, ilmoittelen tekeväni paluuta blogimaailmaan ja koittavani päästä kärryille aiemmin seuraamiini blogeihin! Kovasti samat meiningit on, mulla siis poika s. 8/2012, ehkäisyä ei otettu alunperinkään käyttöön tuon jälkeen ja nyt alkais pikkusen vauvakuume nousta... :)

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa takaisin :) Meilläkään ei ole mitään ehkäisyä ollut käytössä raskauden jälkeen, menkat tosin alkoivat vasta, kun poika oli 8 kk, sitten pari kiertoa "varmoilla päivillä", mikä yllätysplussasta seuranneen keskenmenon jälkeen kääntyi kuumeiluksi.

  VastaaPoista