torstai 19. joulukuuta 2013

Yk 4

Ei mitään uutta auringon alla. Tai siis ainakaan tämän talouden raskautumisyrityksissä. Kuten viime postauksessa mainitsin, Yk 4 oli sikäli kahta aiempaa erilainen, että ovulaatioplussa tuli tikkuun jo kp 14. Mutta muuten mentiinkin sitten ihan samalla kaavalla eli kahdeksantena ovulaatioplussan jälkeisenä päivänä alkoi tiputtelu, ja 2 viikkoa ovulaatioplussan jälkeen varsinaiset menkat. Tosin tiputtelusta huolimatta ehdin kehitellä pientä toivoa raskautumisesta, kun tiputtelu ensin alkoi ja sitten loppui, joten toivoin sen olleenkin kiinnittymisvuotoa. Niinpä parin päivän ajan kehittelin mahdollisena raskausoireena ainakin palelua (mikä siis ilman raskautta olisi mahdottoman harvinaista tähän vuodenaikaan). No, dpo 10 tiputtelu alkoi uudelleen, joten siinä vaiheessa heitin jo hanskat naulaan.

Tässä kierrossa kävin gynen suosittelemissa labrakokeissa. Kilpirauhasarvo TSH oli 1,8 ja keltarauhashormoniarvo S-Prog oli 49 eli nämä täysin normaalit arvot. Tiputtelu ei siis näyttäisi johtuvan keltarauhashormoniongelmasta, kun arvo oli noinkin korkea, sillä luteaalivaiheessa otettu arvo >15 osoittaa ovulaation tapahtuneen. Ja jos vielä mitattaisiin kolmen peräkkäisen päivän arvo ja saataisiin tulokseksi >60, kertoisi arvo hyvästä keltarauhastoiminnasta, mutta yksittäinen korkea arvo kertonee saman asian. Gyne oli siis erittäin tyytyväinen näihin arvoihin, mutta itse olen totaaliseen ärsyyntynyt tuohon tiputteluhommaan. Koska aiemmin Lugesteron on auttanut tiputteluun, voin gynen mukaan sitä halutessani kokeilla, mutta itse hän ei siitä uskonut olevan sen kummempaa hyötyä, joskaan ei haittaakaan, raskautumista ajatellen. Pitäisi siis onnistua ilmankin.

Itse olen tullut siihen tulokseen, että luultavasti tiputtelu kuitenkin johtuu enemmänkin siitä, että munasolu ei ole ollut laadukkaimmasta päästä, minkä vuoksi keltarauhanenkaan ei jaksa, mutta tämä on ihan oma päätelmäni :D Mutta koska gynen mukaan kaikki on ok, niin eipä tässä muuta kuin uuteen yritykseen! Vielä on tsemppimieli sen verran korkealla, että pidän todennäköisempänä, että olen joskus uudelleen raskaana kuin sitä, että en ole. Vaikka jotenkin nään hätähousuitseni taas hakeutumassa lapsettomuusklinikalle viimeistään yk 10 tietämillä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti