maanantai 6. tammikuuta 2014

Hanskat hukassa?

Aika lailla päivittäin käydään nykyisin hiekkalaatikolla, kun luntakaan ei näy. Sen verran on kylmä kuitenkin, että pukea tietysti pitää. Kengät, haalari, pipo, kauluri - no problem. Ajoittain kurikset, ihan ok. Mutta mistä löytyisi sellaiset riittävän lämpimät hanskat, jotka saa suht helposti puettua tuollaisen kohta 1v 5 kk pikkuihmisen käsiin niin, että myös peukalo pysyisi paikallaan, ja lapsi saisi käsineillä pidettyä lapion kahvasta kiinni? On nimittäin aika turhauttavan näköisiä hetkiä hiekkisellä, kun poika yrittää saada otetta lapiosta huonosti istuvilla hanskoilla. Että jos joku tietää jonkin hyvän merkin, mallin tai keksii muuta ideaa asiaan, niin kuuntelen mielelläni. On nimittäin kokeiltu jos jonkinlaista. Parhaat hanskat ovat sellaiset ohuet neulelapaset, mutta niistä menee ikävästi tuuli läpi. Huoh.


7 kommenttia:

 1. Meillä on vähän sama ongelma. Osassa hanskoista on liian pieni peukalo-osa ja on todella hankala saada pientä peukkua sinne ujutettua. Osassa taas peukku on niin väljä että vaikka sen saisi puettua oikein, ei se kauan siellä paikallaan pysy. Meiltä löytyy yhdet Bogin hanskat, ne on väljää mallia, yhdet Citymarketista ostetut hanskat jotka on melko piukat, pysyy siis kädessä mutta tuskaista pukea. Ja yhdet uudet joulupukin tuomat, mutta vitsi en muistakaan niiden merkkiä :o Huoh, no ne tuntui ihan sopivan kokoisilta ja niissä on ranteessa vetoketju joka helpottaa pukemista. En tiedä sitten olisiko mahdollista pukea ohuet neulelapaset alle ja päälle hanskat, voisi se hanska pysyä paremmin paikallaan. Päiväkodissa työskentelevä äippäni kuitenkin sanoi, että tuttu ongelma, ei tahdo lapsi itse vielä osata tuossa iässä pitää sitä hanskaa kädessä, vaikka kuinka sen peukun sinne asettelisi kohdalleen :)

  VastaaPoista
 2. Vetoketju ranteessa kuulostaa hyvältä :) Mutta totta varmastikin tuo, että mitään takuuvarmaa keinoa tähän ei löydy eli ajan kanssa pysyy hanskatkin paremmin hallussa!

  VastaaPoista
 3. Ei sellasia löydy! Meilläkin on jo melkonen arsenaali rukkasia, mutta aina vaan on sormet kylmät! Peukaloiden suhteen oon luovuttanut jo, mutta tosiaan sitten on tiedossa kiukuttelua, kun hiekkalelut ei pysy kädessä. Ostin jo ajoissa syksyllä "kunnon rukkasiksi" ihan uutena Reimatecin kahden lumihiutaleen rukkaset, myyjän mukaan heidän valikoimiensa lämpimimmät tuota kokoa. Ihan haistapaska-touhua, kun näpit on niissäkin jäässä jo nollakelillä.

  Oottelee mulla tossa poronnahkaiset ja lampaankarvaiset Paccas-rukkaset niitä oikeita pakkaskelejä, kun ei ole enää märkää. Saa nähdä tuliko nyt talvi jäädäkseen vai jääkö noi aivan käyttämättömiksi!

  VastaaPoista
 4. Piti vielä tulla kertomaan että ne joulupukilta saadut hanskat on meillä osoittautuneet parhaiksi :) Niiden merkki on HC kids ja pukki on kuulemma hankkinut ne Prismasta.

  VastaaPoista
 5. Meillä on HC Kids -rukkaset ja niitä on käsittääkseni kahdella eri sisuksella ainakin. Meillä on sellaset, joissa on valkea "sileämpi" sisus, kun niissä toisessa on "pörröisempi"? Vetoketjua on ranteessa jonkin matkaa ja kämmenpuoli tukevampaa materiaalia kuin rukkanen muuten. Ja mitään ei tee niilläkään rukkasilla, nollakelilläkin tarvii ehdottomasti olla jo muuta siellä alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, näitä ominaisuuksiahan on vaikka kuinka paljon :) Meillä on se pörröisempi versio. Testattu -10 asteessa puolen tunnin ulkoilureissulla mut ei vielä sen kovemmissa olosuhteissa. En odottaisi niiltä mitään markkinoiden parasta lämmittävyyskykyä, mut käsissä ne pysyy toistaiseksi parhaiten :)

   Poista
 6. Palaan tähän nyt kun muistan! Paccas-rukkaset (poroa ja lammasta) ei nekään riitä sellaisenaan. Liekö mun pojalla vain yhtä surkea ääreisverenkierto kuin äidillään?!

  VastaaPoista