perjantai 7. maaliskuuta 2014

Confessions of a Test Maniac

Nyt loppuu! Raskaustestien tekeminen nimittäin. Kuten aiemmin mainitsin, olen tullut ihan hulluksi testaamisen suhteen. Joka päivä on pitänyt tehdä Pregcheckin liuskatesti (onneksi ovat halpoja), jotta näen, vahvistuuko/pysyykö viiva edelleen vahvana. Itselleni olen perustellut tätä testimaniaa sillä, että näin pystyn edes jotenkin kontrolloimaan tilannetta (as if..), ja tiedän varmasti ainakin ajoissa, jos jokin jälleen menee pieleen. Mutta kuten sanottua, nyt se on loppu, ei enää, tulen hulluksi!

Pregcheckien lisäksi olen kuluttanut myös muutaman Clearbluen digitaalisen testin, jotta näkisin, että hCG:n nousu näkyy myös viikkomäärissä. Mutta mikä ihme älynväläys oli tehdä uusi digitaalinen Clearblue viime yönä klo 2.15 herätessä? Yhtäkkiä digitestin näytöllä näkyikin viikot "2-3", kun "3+"-viikot sain testiin jo 6 päivää sitten. Tuomio tuli siis tässä muodossa, hCG-taso laskussa, vuoto seuraa perässä? Ihan heti en saanut unta uudelleen vaan päädyin tietysti goolettelemaan, onko kenellekään muulle käynyt näin, ja raskaus silti jatkunut normaalisti (siis näkisittepä minun gooletus-historian muutenkin...). Jostain löysin sellaisen pienen oljenkorren, että jos raskaushormonin määrä on jo suht korkea, voi testi mitata viikot väärin etenkin hyvin konsentroituneesta virtsasta. Eipä sitten auttanut muuta kuin tukea jälleen tätä Clearbluen pahuudenkoneistoa ja tehdä uusi digitaalinen testi vähemmän konsentroituneesta päiväpissasta ja yllätys, yllätys, viikot palasivatkin "3+":n.
Eli oli miten oli, raskauden tilanteen suhteen en ole yhtään viisaampi, joten nyt loppui testaaminen. Menen ensi viikolla varhaisultraan, jossa toivottavasti selviää, missä mennään. Ja jos sitten on menossa kesken, niin toivon saavani lähetteen jatkotutkimuksiin, jotta toistuvien keskenmenojen perusselvittelyt saadaan tehtyä. 

Nyt siis rv 5+5 menossa, mitään vuotoa tai vatsakipua ei ole ollut. Mutta ei mitään oireitakaan. Iltaisin toki väsyttää ja paleltaa, ehkä. Mutta tissit on normaalit, ruoka maistuu. Yksi ainoa oire on se, että vatsa on aamuisin, kröhöm, hieman vilkas toimimaan. Mutta ei muuta. Ootellaan.

2 kommenttia:

  1. Jos yhtään lohduttaa, ei mullakaan ollut alussa mitään raskausoireita. Asian tekee tietysti vielä pahemmaksi se, että on jo se yksi vertailukohde olemassa ja sillon tietenkin oli kaikki mahdolliset oireet. Tsemppiä sinne oikein kovasti!

    VastaaPoista
  2. Oireettomuuden olisin saanut vielä jotenkin itselleni selitettyä, mutta nyt kun tuhruvuoto alkoi, niin hanskat on heitetty tiskiin. Kiitos tsempeistä! Parempaa onnea taas ensi kertaan, kyllä täältä noustaan :)

    VastaaPoista