maanantai 24. maaliskuuta 2014

Pojan kuulumisia: päivärytmi

Ajattelin jättää raskautumiseen liittyvät asiat blogissa toistaiseksi vähemmälle ja keskittyä olennaisimpaan eli meidän ihanaan pikkupoikaan. Yritän jaotella pojan kuulumisia nyt useampaan tekstiin ja tänään ajattelin laittaa ylös meidän tämän hetkisen päivärytmin.

klo 6-7 herätys. Aika vaihtelee, valitettavasti välillä herätään myös ennen kuutta..Vaipan vaihto, pottailu, usein tässä välissä luetaan kirjoja.
klo 7 viimeistään aamupuuro. Poika syö vaihtelevalla mielihalulla. Aamupuuron jälkeen suunnataan usein sohvalle katsomaan lastenohjelmia. Äiti saa pienen lepohetken :) Meidän pikku vieteri kun ei muuten juuri paikallaan pysy. Eikä lastenohjelmiakaan kovin pitkää aikaa jaksa tauotta tuijotella, mutta välillä jopa 20 min! Ja minä kun joskus ajattelin, etten kovin herkästi antaisi lapsen katsoa tv:tä..
klo 9.30 mennessä olisi hyvä, että on saatu päivävaatteiden lisäksi ulkovaatteet päälle. Ulkoilua sään salliessa, joskus kävelylenkkiä, muskari tai leikkipuiston ohjelmaa.
klo 11 kotiin. Lounas syödään yleensä hyvällä ruokahalulla. Sitten puetaan taas ulkovaatteet päälle, poika rattaisiin ja ulos. Poika nukkuu siis edelleen päikkärinsä ulkoilmassa :)
klo 11.30-14/14.30 pojan päiväuniaika
klo 15 mennessä välipala. Yleensä hedelmiä.
klo 15-16.30 päivän ohjelmasta riippuen ollaan kotona tai käydään esim. kaupassa.
klo 16.30 pojan päivällinen. Hävettävän usein poika saa samaa ruokaa lounaaksi ja päivälliseksi..
klo 17-19 lähdetään yleensä vielä käymään jossain. Aika usein koko perhe kävelylenkillä, uimahallissa, joskus HopLopissa tmv.
klo 19.30 mennessä on yleensä iltapuuro syöty. Puuron jälkeen poika tykkää leikkiä aika rauhallisesti, usein hakee kirjoja ja tulee syliin niitä tutkimaan. Pikku hiljaa vaihdetaan vaippa, yöpuku ja pestään hampaat.
klo 20 poika nukkumaan. Menee nukkumaan mielellään, usein lähtee jo sängylleen päin, kun kerron, että nyt on aika lähteä nukkumaan. Minä laulan "Sinisen unen", isillä taitaa olla oma bravuuri, sitten silmät kiinni ja nukkumaan! 

6 kommenttia:

 1. Kiva lukea päiväkuulumisia. Kuulostaa että ootte varsin touhukkaita ja liikuskelette paljon :) Meillä ei ole kokeiltu ulkopäikkäreitä pitkään aikaan, joku päivä vois kokeilla, kun kelit on sen puolesta olleet oikein hyvät.

  VastaaPoista
 2. En tiennytkään, että kirjoitan blogia! Mrinaan, sähän voisit olla mä! Olen kans 31v., yhden vuonna 2012 pojan saanut äiti, jolla on toista lasta yrittäessä jo kolme keskenmenoa, viimeisin parin viikon takas. En ole oikein kellekään myöntänyt, että aika ajoin tää homma ottaa koville. Omina hetkinä sitten päädyn netin ihmeelliseen maailmaan googletteleen ties mistä asiaan liittyvästä... Kiva oli löytää sun blogi, vaikka tietysti toivoisin että blogisi olisi vaikka kahden lapsiperheen blogi, jota minäkin kahden lapsen äitinä selailisin. Ehkä joskus vielä ;-) t. Miisa

  VastaaPoista
 3. Daeph: Musta tuntuu, että tää meidän aktiivisuus ei oo vapaaehtoista :) Poika vaatii aika paljon tekemistä, kotona tulee aika nopeasti turhautuminen, mä en oo kai riittävän hyvä viihdyttäjä :)

  Miisa: Oi, on kyllä tosi samanlainen tilanne. Ja pahoittelut keskenmenojen vuoksi, toivoisi, ettei kenenkään tätä tarvitsisi kokea :( Oletteko vielä käyneet missään tutkimuksissa ?

  Mä jaksan uskoa, että kyllä joskus vielä kahden lapsen äidiksi tulisin, ainakin se auttaa, että tietää, ettei mahdotona voi olla, kun yksi lapsi kuitenkin on.

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva kuulla teidän päivistä! Ja tosi monilta osin samanlaista menoa kuin meilläkin :) aamut vaan on meillä paljon hitaampia... Täällä kans poika lähtee aina innolla sänkyynsä kun on aika mennä nukkumaan, herttaista!

  VastaaPoista
 5. Moi! Oon epäonnistunut laittamaan vastauskommenttia, josko tällä kertaa. En siis ole vielä ainakaan lähtenyt selvittelemään km syitä. Mutta perustin blogin. Tuutko lukijaksi?-) greipitmessissa.blogspot.com -Miisa

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti jään seuraamaan, en vaan onnistunut blogiisi jostain syystä vielä kommentoimaan?

  VastaaPoista