sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lempijutut

Ajattelin pistää vähän ylös, mitä meidän kohta 1 v 8 kk (hui, niin vanha jo!) poika tykkää touhuta.Ja nimenomaan touhuta tykkää. Ei ole yleensä hetkeäkään paikallaan hereillä ollessaan.

- Kiipeileminen. Aina ja joka paikkaan. Äidit hermot koetuksella.

- Kaappien avaaminen ja joka paikan tutkiminen. Kauanko tää vaihe kestää???

- Kirjojen lukeminen. Jotain rauhallisempaa sentään. Poika kiinnostui kirjoista oikeastaan tämän vuoden alussa. Nyt tutkii kirjoja mielellään. Käy hakemassa kirjan hyllystä ja peruuttaa äidin syliin lukemaan. <3

- Kotityöt. Imuroiminen, astiankoneen tyhjennys, kauppakassien purkaminen. Pikkuapuri auttaa mielellään!

- Uiminen ja vesileikit. Tästä olen aiemminkin kirjoittanut. Vesi on pojan elementti. Vettä saa mennä silmiin tai nenään, ei haittaa. Kahluualtaassa on jo opeteltu käsipohjaa. Isin kanssa on kiva hurjastella vesiliukumäessä.

- Palapelit. Ihan mielellään laittelee nuppipalapelien paloja paikalleen. Aina ei ihan hermo ja keskittymiskyky riitä..

- Laulaminen ja soittimet. Pojalla on jos jonkinlaista soitinta ja niitä kyllä mielellään soittaakin. Ja laulelee! Välillä tuntuu, että miksi ihmeessä me edes muskarissa käydään, kun poika häärää siellä kaikkea muuta kuin istuu kiltisti ympyrässä, mutta kummasti kuitenkin "laulaa" muskarilauluja kotona. Tämän hetken lempilaulu: paa-paa-paa (eli tietysti Muumi-tunnari "Käy Muumilaaksoon").

- Ulkoilu. Ulkona käydään pari kertaa päivässä. Puistossa ja vaunulenkeillä. Onneksi vauhdikkaasta luonteestaan huolimatta istuu aika mielellään vaunuissa. Varsinkin julkisissa kulkuvälineissä. Uutena haastajana pyörän kyydissä istuminen.

Pitäisikö myös listata inhokit? No, niitäkin toki riittää. Mutta mainittakoon vaikka pukeminen. Paitsi kenkien laittaminen on kivaa, niitä poika yrittää tunkea jalkaa itsekin ja välillä tepastelee kotona vaippa päällä ja kumpparit jalassa.

Mukavaa sateisen sunnuntain jatkoa! Seuraavaksi voisin laittaa jotain omiakin kuulumisia. Täällä ehkä käynnistämässä uusi kierto kaavinnan jälkeen, jippii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti