perjantai 2. toukokuuta 2014

Määritelmästä mielipahaa

Saatiin kutsu Naistenklinikalle jatkoselvittelyihin keskenmenojen vuoksi. Saatteessa luki "Hyvä lapsettomuuspoliklinikalle tuleva pariskunta". Ja jossain sisälläni jysähti. Siis tiedänhän minä, että kyseinen paikka on hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikka, ja sama kirje lähetetään kaikille sinne kutsutuille. Mutta silti jotain vanhoja haavoja aukesi. Kun eihän tässä (vielä) varsinaisesti sekundäärisestäkään lapsetomuudesta ainakaan määritelmän puolesta puhuta. Vaikka ei siihen olekaan kuin muutama kuukausi aikaa, kun ensimmäisestä keskenmenosta on kulunut vuosi, mistä voikin laskea sitten vuoden aktiivisen yrityksen alkaneen. Tosin nyt vasta yk 7 menossa.

Jotenkin minulla on tarve korostaa sitä, että en ole lapseton. Siis ihan hullua, apteekkiin menen ostamaan raskaustestin mieluiten niin, että lapsi on mukana, jotta apteekin täti näkisi, etten ole ihan epätoivoinen tapaus vaan kykenevä lisääntymään (siis oikeesti hei?!?). Kun kävin tilaamassa papereita yksityisestä hoitoklinikasta Naistenklinikalle aiemmista hoidoistamme, niin silloinkin otin lapsen mukaan, jotta respan tädit näkevät, että kyllä on onnistuttu. Että huhheijaa, mistä tämä häpeä oikein kumpuaa??

Ensi kuussa siis päästään tutkittavaksi. Sitä ennen saadaan toivottavasti ainakin tämä yk 7 loppuun. En tiedä, olenko henkisesti ollenkaan varautunut siihen, että tutkimuksissa voisikin selvitä jotain, enemmänkin olen menossa hakemaan mielenrauhaa sen suhteen, että kyse olisi huonosta tuurista. Eli en ole sallinut itselleni juurikaan ajatusta, että mitä sitten jos..?

Huomenna olisi ensimmäisen keskenemenoon johtaneen raskauden laskettu aika. Tuntuu, että siitä on jo ikuisuus, elettiinhän loppukesää viime vuonna, ja nyt on jo uusi kesä alkamassa. Mitenkään aktiivisesti en ole tuota keskenmenoa miettinyt, raskaus kun tuntui vuotoineen olevan tuhoon tuomittu jo alusta saakka. Mutta olisin toki toivonut olevani uudelleen onnistuneesti raskaana tähän mennessä.

Kuten Miisa kirjoitti, pursuaa meilläkin mm. kellari vauvatavaraa, ja etenkin pojalle pieneksi jääneitä vauvanvaatteita. Olen antanut itselleni luvan säilyttää vauvanvaatteita siihen saakka, kun poika täyttää kolme. Mikäli en siihen mennessä ole (onnistuneesti) raskaana, yritän myydä niitä eteenpäin. Vielä en ole valmis antamaan niitä lähipiiriin syntyville vauvoille. Jotenkin ajatus siitä, että näkisin meidän vauvalle säästetyt vaatteet jonkun toisen päällä, tuntuu liian pahalta, itsekäs ja kamala ihminen kun olen.
Toisaalta olemme kyllä antaneet isoimpia vauvatavaroita kavereille lainaan, ja nyt jo etukäteen hieman ahdistaa se, että en todennäköisesti ole raskaana siinä vaiheessa, kun niitä aletaan palauttelemaan. Tai vielä pahempaa: näissä kaveriperheissä edetään toiselle kierrokselle meitä ennen..  Vielä en osaa suhtautua asiaan niin, ettei toisten onnistumiset olisi jotenkin minulta pois.

Muutenkin olen vähän miettinyt tulevaa,ja sitä, missä vaiheessa pitäisi hakeutua johonkin klinikalle lapsettomuusasioissa. Mutta siihen vaikuttaa niin paljon se, mitä keskenmenotutkimuksissa selviää, että turha vielä murehtia. Ja järkevintä kai olisi odottaa, että se yk 12 tulee täyteen joskus syksyllä. Toisina päivinä olen melko varma, että meille tulee vielä toinen lapsi, mutta monina päivinä murehdin pojan kurjaa kohtaloa jäädä ilman sisaruksia..

4 kommenttia:

 1. Mitä kautta olet saanut lähetteen Naistenklinikalle? Ihan terveyskeskuksen kautta? Ja mitähän siellä tutkitaan, tiedätkö etukäteen mitään? Jos neljäs raskaus mahdollisesti päätyisi (siis sillä oletuksella että sellainen ensin alkaisi) keskenmenoon, taitaisin olla valmis vähän myös selvitteleen asiaa... Onko se ruo sama tie mitä sä lähdet jo tutkimaan..?

  Nämä raskautumisjutut on niin mystisiä oman pään sisällä, että kaikenlaisia selviytymiskeinoja kai polla keksii, kuten tuo lapsen mukaan ottaminen "Näytiksi" onnistumisesta... Itsehän en kehtaa enää ostaa raskaustestejä lähiapteekeista, kolme kertaa samasta paikasta on maksimi. Taidan kohta siirtyä nettitilaajaksi. Ostatko itse apteekista vai netistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huutelen täältä sivusta, että netistä ulkomailta saa paljonpaljon halvemmalla.
   Briteistä tulee nopeasti (yleensä n. viikossa), esim. http://www.homehealth-uk.com/ (myy myös ebayssa), mutta jos ei kiire ole, niin kiinalaisilla myyjillä ebayssa on välillä tosi halpoja paketteja.

   Poista
 2. Me saatiin lähete Naistenklinikalle Kätilöopistolta, missä olin maaliskuussa viimeisimmän keskenmenon yhteydessä kaavinnassa. Siellä kuuluu protokollaan, että tehdään lähete, kun on ollut kolme perättäistä keskenmenoa. Vaikkakin siis kaks edellistä meni ihan spontaanisti kesken kotona.
  Sun pitäisi saada lähete ihan terveyskeskuslääkäriltä jatkoselvityksiin nasitentautien polille samasta syystä. Tai sitten yksityiseltä gynekologilta. Mutta toivotaan, että tarvetta ei tule, neljäs jos sais jatkua vauvan syntymään saakka!

  En mäkään oikeestaan kehtaa samasta paikasta raskaustestejä ostaa :) Oon aika paljon tilannut netistä, esim. raskauskeiju.fi, tilaan sieltä myös ovistestejä, kun haluan varmistaa, että yritystä tulee oikeille päiville. Mutta viime raskaudessa testimanian yllättäessä havaitsin, että Prismasta saa halpoja Pregcheckin liuskatestejä, jotka on myös yllättävän hyviä.

  VastaaPoista
 3. On muuten kurja tunne kun suurimmalla osalla, jotka saivat esikoisensa samaan aikaan, on jo vähintään se toinen vauva sylissä. Kuinka sitä itse pääsikin tipahtamaan siitä junasta?

  Tsemppiä tutkimuksiin, tieto voi olla tuskaa mutta niin on epätietokin. Ehkä niiden avulla löytyy syy, joka auttaa estämään uudet keskenmenot.

  VastaaPoista