keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

"Ohhoh!", sanoi labratäti.

"Mitä? Siis otetaanko susta tosiaan näin monta näytettä? Ohhoh! No nyt menee kyllä hetki, että saan nämä putket valmiiksi", totesi labrahoitaja pari päivää sitten, kun kävin otattamassa polilta määrätyt labranäyteet. No, otettiinhan niitä näytteitä 16 putkeen, mutta luulisi, että polin labrahoitaja olisi jo näihin tottunut, tuskin olin ensimmäinen, jolle samat labrat oli määrätty. Jostain syystä koin kuitenkin velvollisuudekseni piipittää selitystä sille, miksi näin veronmaksajien rahoja tuhlaillaan. Kieltämättä, nyt otettiin kyllä koko paketti, sillä en ollut tajunnutkaan, että lääkäri oli pyytänyt mm. testosteronimääritykset, AMH-pitoisuuden, kilpirauhasvasta-aineet, keliakiapaketin ja perusverenkuvan noiden edellisessä postauksessa mainitsemieni kilpirauhasarvojen, prolaktiinin, tukostaipumuspaketin ja LH/FSH-tutkimusten lisäksi. Ja hyvä sinänsä, kyllä tuo AMH-pitoisuus ja "munasarjareservi" kiinnostaa.
Maanantai oli kyllä paska päivä. Lapsen mentyä nukkumaan googlettelin koko illan kuukautisvuodon vähenemisestä kaavinnan jälkeen, ja ahdisti lisää enkä saanut nukuttua. Nään jo itseni menossa hysteroskopiaan, jossa todetaan koko kohdun täyttävät kiinnikkeet liian tehokkaan kaavinnan seurauksena. Ja onhan taustalla tuo sektiokin.
No, nyt on jo parempi mieli. Ei sen takia, että olisin jotenkin löytänyt uskoani raskautumiseen takaisin, päinvastoin, nyt olen jotenkin kääntänyt ajatuksia ja asennoitumista siihen, mitä elämä tulee olemaan, kun toiveista huolimatta perheemme on nyt tässä. En toki ole luovuttamassa, mutta jotain paussia tässä nyt vähintään kaivataan. Kaikin puolin loman tarpeessa.

2 kommenttia:

  1. Tosiaan veikkaan ettei ole tavatonta tuommoinen näytesetti, hölmö labratäti!

    Tsemppiä <3 Ja loma tekee joka tapauksessa aina hyvää! Toivottavasti pääset kesällä rentoutumaan ja ajattelemaan kaikkea iloista ja kepeää :)

    VastaaPoista
  2. No joo, se täti oli jotenkin outo muutenkin, joten menköön!
    Onneksi loma alkaa ensi viikolla! !

    VastaaPoista