maanantai 23. kesäkuuta 2014

Yk 8 ja Naistenklinikkakäynti

Yk 8 ei tuonut plussaa. Eipä suuremmin yllättänyt. Olen ollut jotenkin hiton stressaantunut viime aikoina, mikä ei varmaankaan edistä plussaamista.

Lh-huippu kp 17, kierron pituus 32 päivää. Aika samanlainen kierto kuin edeltäjänsä siis.

Hieman ihmetyttää (ja pelottaa) se, että kaavinnan jälkeisissä kolmessa kierroissa vuoto on ollut aika niukkaa verrattuna aiempaan. Ashermanin syndroomaa tässä vielä kaiken päälle kaivataankin (kyseessä siis yksinkertaistaen kohdun limakalvon vaurioituminen ja kiinnikkeet esim. kaavintojen seurauksena).

Hyvä kysymys on, että miksi en kysynyt kohdun limakalvosta mitään, kun olimme viime viikolla Naistenklinikalla keskenmenojen selvittelykäynnillä. Tuolloin oli menossa loppukierto, ja lääkäri ultrasi. Sanoi vain, että "kaikki näyttää normaalilta", muttei kertonut mitään tarkempaa. Muutenkin käynti oli aika lyhyt eikä tuonut mitään uutta. Meistä otetaan labrakokeita, kuten ennakoinkin eli molemmista katsotaan kromosomit, miehestä lisäksi siemennestenäyte ja minusta ainakin kilpirauhasarvot, prolaktiini, tukostaipumuspaketti ja LH+FSH. Uusi käynti elokuussa.

Erikoiseksi käynnin teki se, että pillahdin itkuun kesken käynnin, kun lääkäri rupesi puhumaan siitä, että meidän kannattaisi keskittyä siihen, että meillä on lapsi, joka tarvitsee meitä. Tarkoituksena varmaankin oli painottaa sitä, että olemme onnellisessa asemassa, kun meillä kuitenkin on jo lapsi, mutta minusta se kuulosti lähinnä siltä, että kannattaa nyt iloita, kun uutta mahdollisuutta ei enää tule. Kummallista, että itku tuli juuri nyt. En muista kertaakaan itkeneeni lääkärikäynneillä edes siinä vaiheessa, kun esikoista yrittäessä toinen IVF tuotti nolla alkiota, ja pakkasessa olleet alkiot kuukahtivat sulatuksessa. Enkä myöskään itkenyt keskenmenojen yhteydessä (paitsi kotona, tietysti). Mutta kyllähän se raja jossain vaiheessa tulee jokaisella vastaan, kun ei oikein enää jaksa eikä siedä yhtään enempää pettymyksiä.

Tällä hetkellä ahdistaa niin vietävästi. Miksi aina pitää tulla jotain uutta stressattavaa? Miksei kuukautiset ole voineet palata ihan normaaleiksi kaavinnan jälkeen? Perse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti