torstai 3. heinäkuuta 2014

Kp 13 ja oho!

Aloitin tänään (kp 13) ovulaatiotestailut tähän kiertoon ja koin kyllä suuren yllätyksen, kun menin testiä katsomaan, ja siinä olikin kaksi tasavahvaa viivaa. Näin aikaista ovulaatioplussaa en olekaan saanut kai ikinä? Mitään etukäteistalletuksia ei tällä viikolla oltu ehditty tehdä (kiitos, jalkapallo!), mutta ehdittiin varmaan sopivasti  vielä hommaan mukaan.

Aika hilkulla oli, ettei koko ovisplussa mennyt minulta ohi, sillä etukäteen olin ajatellut aloittaa testailut vasta kp 14, sitä aiemmin kun ei tosiaan ovulaatioplussaa ole aiemmin näkynyt. Tulin kuitenkin toisiin aatoksiin eilen, kun kävin "mielenrauhaultrassa" gynellä. Huolestuin niin kaavinnan jälkeen niukentuneista kuukautisista, että päätin tapani mukaan ottaa härkää sarvista ja ottaa selvää, onko syytä huoleen oikeasti.
Kuukautisten muuttumisesta kertoessani gyne totesi, että se tosiaan voi olla seurausta limakalvovauriosta, mutta piti epätodennäköisenä, että suurempaa ongelmaa syntyisi vain yhden kaavinnan jälkeen.
Ultralla tietysti katsottiin, ja endometrium näytti gynen mukaan ihan normaalilta. Se oli 8 mm:n paksuinen eli kierron vaiheeseen ja kiinnittymiseen sopiva eikä viitteitä kiinnikkeistä näkynyt. Johtofolli oli eilen 18 mm, mikä sitten tosiaan johti siihen, että päädyin aloittelemaan ovistestailut jo tänään. Gyne ei ollut mitenkään huolissaan tilanteestamme, mutta sanoi, että kannattaa asiasta kuitenkin vielä mainita, kun menemme Naistenklinikalle kuulemaan keskenmenotutkimusten vastauksia, että josko sitä kautta järjestyisi vielä HSSG-tutkimus (eli sama kuin aukiolotutkimus) tarvittaessa.
Gyne oli siis varsin positiivinen. Sanoi, ettei meidän tilanne mitenkään "desperado" ole, kun meillä kuitenkin tuo yksi lapsi on. Mutta piti teoriaani keskimääräistä huonolaatuismmista munasoluistani ihan varteenotettavana selityksenä ongemiimme.

Nyt sitten vaan odotellaan, että sellainen laatumunasolu tuolta päättäisi lähteä kehittymään! Ja vähän runsaampia kuukautisia myös..

2 kommenttia:

  1. Meille suositeltiin, ettei hirveästi edes kyttäisi noita ovistestejä, koska ennen sen plussaustakin on potentiaalisesti monta hyvää päivää tulla raskaaksi. Kun testi on +, paljon arvokasta aikaa jo menetetty. Jos vaan jaksaisi 2-3 vrk välein harrastaa seksiä, mahdollisuudet olisivat paremmat.

    VastaaPoista
  2. No niinpä! Todellakin ärsyttää, ettei etukäteen ehditty petipuuhiin, kiitos jalkapallon ja yllättävän aikaisin tulleen ovulaation. Äh!

    VastaaPoista