tiistai 15. heinäkuuta 2014

Sanainen arkku ja kesäpuuhia

Viimeisten viikkojen aikana pojan puhe on kehittynyt todella vauhdilla. Kuin yhtäkkiä hän puhuukin jo kaksi- ja kolmesanaisia lauseita, toistelee kuulemaansa. Puhumisen myötä huomaa myös, kuinka lapsi muistaa asioita. Mökillä ollessa ihmetteli, että missä "mummo ja baari" on, kun viimeksi siellä oltiin yhdessä. Kertoo topakkana, että "isi kori auton", kun isi katselee konepellin alle ja toistelee samaa vielä viikkojenkin päästä - kova on muuten luottamus pikkumiehellä isin taitoihin ;) Ja mökillä ollutta moottorisahaa ja siitä lähtenyttä ääntä on pitänyt ihmetellä monen monta kertaa samalla kulmia kurtistaen: "moottori, ääni!". Paljon on kesäisiä juttuja puheissa "jäksi hyvää", "X syö muksi (=mustikoita)", "vene kiva".
Ollaan oltu aika paljon reissussa ja poika on viihtynyt hyvin mökillä ja mummolassa, mutta voi sitä riemua, kun poika ymmärsi eilen, että lähdetään kotiin! Ei tarvinnut ollenkaan houkutella lähtemään, kun poika otti pienen reppunsa selkäänsä ja kiirehti autolle ja hoki "puistoon leikkimään" ilmeisesti lähipuistomme mielessään.
Pitkiä automatkoja sekä lentomatkoja ajatellen hankimme kannettavan dvd-soittiminen, vaikka moinen kapine alkaakin muuten olla aataminaikainen. Ei tarvitse aina ajoittaa pitkiä automatkoja pojan päiväunille, kun "Postimies Pate" jaksaa kiinnostaa takapenkillä. Postimies Pate on pojan ykkössuosikki ja olipa iloinen ilme pojalla, kun isi oli hankkinut netistä Pate-aiheisen yöpuvun. Miten siitä on tullut noin iso, tajuaa ja muistaa ja osaa? Kuukausi vielä ja sitten juhlitaan 2-vuotissynttäreitä. Haikeudellakin seuraan näitä ihania hetkiä pienen, maailmaan tutustuvan lapsen kanssa, joka kasvaa niin hurjaa vauhtia, että äitiä välillä ihan hirvittää!

p.s. Dpo 11, ei mitään merkkiä, että tärppiä olisi tullut tässä kierrossa. Enkä aio testata. Kertoo ne menkat todellisuuden kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. Oi apua <3 Ihana pieni mies! Ja puhuu jo lauseita...! :0 Täällä mennään vielä yksittäisillä sanoilla, ja sekin on niin liikkistä :´) Tämän hetken kuumin juttu on perävaunut. Meillä kans luottamus isin taitoihin on rajaton ja tää ei tiedä, miten päin olis, kun saa seurata ulkona mukana "hommissa". Niin niistä tulee isoja poikia!!!

    VastaaPoista
  2. Kyllä sen huomaa, että 2-vuotispäivään on enää muutama viikko, niin iso poika on kuoriutunut, että en ehkä kestä :) <3

    VastaaPoista