tiistai 26. elokuuta 2014

Ainoa fakta

Kuten arvata saattaa, täällä eletään aika stressaavaa aikaa. Odottelen kärsimättömänä loppuviikon varhaisultraa. Sitä odotellessa aika paljon ajatuksia pyörii päässä. Välillä olo on vähän etova ja väsynyt, ja toivo nousee, sitten toisena hetkenä olo on taas ihan normaali, ja olen jo ihan varma, että kaikki on taas ohi. Mitään voimakasta raskauden puolesta puhuvaa ei ole, esim. tissit eivät ole lainkaan arat (se on oire, joka minulta tosin puuttuu ihan normaalissa kuukautiskierrossakin). Kaksi ensimmäistä kesken mennyttä raskautta olivat menneet jo tässä vaiheessa kesken (nyt rv 5+5). Otin vielä tämän viikon alussa kolmannen hcg-määrityksen, joka oli jo 25 000 paremmalla puolella eli hyvin noussut viime viikosta. Kolmannessa keskenmenneessä raskaudessa hcg oli 7000 luokkaa 7. viikolla eikä tuplaantunut kahdessa päivässä, kuten olisi pitänyt. Näiltä osin siis vaikuttaa ihan hyvältä, ainakin aiempiin verrattuna himpun verran paremmalta. Hcg:n nousu onkin ainoa fakta, johon pystyn nyt tukeutumaan raskauden etenemisen osalta. Eikä se kuitenkaan takaa yhtään mitään.

Oman sivustressin olen tietysti kehittänyt myös siitä, että hcg on noinkin korkea viikkoihin nähden, vaikkakin normaalin rajoissa. Nyt pelkäänkin, että kyse on rypäleraskaudesta. Toinen vaihtoehto voisi olla kaksosraskaus, mutta pessimistinen suhtautumiseni tietysti pitää kohdallani todennäköisempänä ensimmäistä vaihtoehtoa, jonka todennäköisyys on 1/1000 raskautta kuin jälkimmäistä, jonka todennäköisyys on yli 1/100 luokkaa. Ja minä kun joskus pidin itseäni pessimistin sijaan realistina..

3 yötä pitää vielä jaksaa odottaa ultraan!

3 kommenttia:

 1. Huh, tsemppiä odotukseen ja toivotaan (ja uskotaan), että kaikki menee hyvin! Tuskallista tuo alku on kyllä, sun kohdallasi varmasti ainakin!
  Pitäisikö sydänäänten kuulua jo nyt tässä tulevassa ultrassa? Kuulostaa tosi aikaiselta.

  VastaaPoista
 2. Heiii.. pitkät päivät odottaa ja sitten vielä minuutit lääkärin vastaanottohuoneessa. Onnea kuitenkin jo tähän asti pääsemisestä! Olen lukenut blogiasi ja elänyt messissä, mutta en ole voinut työkoneelta kommentoida kun siellä palomuurit estää sen homman. Vielä pari yötä..

  VastaaPoista
 3. MollyMalone: on ihan todennäköistä, ettei sydänääniä vielä näy, lähinnä haluan tietää jo varhain, mikäli kaikki on yhtä surkeasti kuin edelliskerralla, kun kehitys oli pysähtynyt alkuunsa. Kiitos tsempistä!

  Miisa: odottavan aika on tuskallisen pitkä!

  VastaaPoista