perjantai 29. elokuuta 2014

Varhaisultra

Nukuin viime yön todella huonosti, sillä tänään oli odottamani varhaisultra. Yllättävän positiivisella mielellä lähdin gynekologille, vaikka mielessä kyllä kaikuivat jo valmiiksi sanat: "valitettavasti täällä näyttää kehitys pysähtyneen ihan alkuunsa, "tämä saattaa olla tuulimuna", "täällä ei näy mitään" jne. Eilisen illan olo oli aika etova, ja sama juttu jatkui aamulla, kunnes söin aamupalan, joten toivo mielessäni lähdin lääkäriasemalle.

Lääkäri oli vähän myöhässä, ja käteni alkoivat hieman tärisemään vastaanottoa odotellessani. Onneksi sain pidettyä itseni koossa, kun pääsin lääkärin huoneeseen, sillä pelkäsin jo, että alan nyyhkimään ennen aikojani. Pian päästiinkin ultraamaan, ja lääkäri totesi saman tien, että "täällä näkyy ruskuaispussi, sikiöpussi ja alkio, nyt ruvetaan katsomaan tarkemmin". Huh, helpotus. Kyse ei ole kohdunulkoisesta, ei rypäleraskaudesta, kohdussa ylipäänsä on jotain! Lääkärin zoomaillessa alkioon näin pian itsekin jotain väreilyä, minkä lääkäri pian todensi sydämen sykkeeksi. <3<3<3 Tapahtuuko tämä minulle?
Kuunneltiin vielä ultran dopplerilla pieniä sydänääniä, ihan käsittämätöntä, mihin tällä nykytekniikalla pystytään. Alkio vastasi kooltaan viikkoja. Kuukautisista laskien tänään olisi rv 6+1, mutta ovulaatiotestin tein kp 15 (saattoi toki olla positiivinen aiemminkin, mutta jäi testaamatta), ja lääkäri sai mitoiksi rv 6+0, joten ihan oikeissa päivissä mennään.

Lääkäri totesi, että nyt on 90-95%:n mahdollisuudet siihen, että kaikki menee loppuun asti hyvin. Koska tiedän, että mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma, en voi hengähtää vielä viikkoihin. Olo on silti epätodellinen, toiveikas, nyt ollaan kuitenkin niin paljon pidemmällä kuin kolmessa edellisessä raskaudessa. Uskalsin tänään varata neuvolankin. Naistenklinikalle on tulossa käynti parin viikon kuluttua, sillä tulostenkuulemisaikaa siirrettiin eteenpäin, kun soitin olevani raskaana, jotta heidän tarjoamansa varhaisultra voidaan tehdään samalla. Toivottavasti silloin nähdään, että pieni on jatkanut kehitystään!  

8 kommenttia: