tiistai 2. syyskuuta 2014

Oireet ja oireettomuus

Varhaisultra huojensi mieltä noin nanosekunniksi. Edelleen huoli on päällimmäisenä ajatuksissa raskauteen ja sen etenemiseen liittyen. Taustani huomioiden se ei liene mikään ihme, ja muistelen, etten mikään kovin seesteinen odottaja ollut esikoisen alkuraskauden aikanakaan.
Kaikkein eniten tietysti stressaa se, että tässä vaiheessa minulla ei ole mitään mittaria, minkä avulla voisin tietää, eteneekö raskaus, kuten pitäisi vai ei. Ainoa, mitä voin seurailla on vähäiset raskausoireet. Paino sanalla vähäiset. Ja vaihtelevat. Yhtenä päivänä saattaa olla etovaa oloa, kun toisena päivänä olo on taas ihan normaali, ja sitten seuraavana päivänä katson taas ällötyksellä eilispäivän ruoanjämiä. Huoli tietysti nousee aina, kun olo normalisoituu, ja ihan ilolla otan vastaan pienen ällötyksen.
Muita oireita ei sitten oikein olekaan. Toki väsyttää, mutta se nyt on niin epäspesifi ja helposti kuviteltava oire, etten voi sen paikkansapitävyyden puolesta mennä vannomaan. Muistelen kyllä, että esikoisesta väsymys oli jossain vaiheessa iltaisin aivan infernaalista.
Esikoisesta saatoin tsekkailla tissien arkuudesta, että eiköhän tässä raskaana edelleen olla, mutta tällä kertaa tissit eivät ole reagoineet raskauteen yhtään millään tavalla.
Tällä hetkellä uskon kuitenkin, että kaikki olisi hyvin, vaikka en varsinaisesti raskaudesta pysty vielä iloitsemaan. Reilun viikon päästä on onneksi jo seuraava ultra.

3 kommenttia:

  1. Onneksi pääset seuraavaan ultraan jo noin pian! :)

    VastaaPoista
  2. Muistuu niin elävästi mieleen nuo tunteet, jotka risteili päässä viime tammikuussa. Ultrassa nähdyt elonmerkit tuovat helpotuksen vain hetkeksi ja sen jälkeen saakin taas käydä taistelua pään sisällä siitä onkohan kaikki vieläkin hyvin. Ei auta kuin toivoa, että kaikki menee hyvin. Kovasti voimia sinne! <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Ultrassa käynti auttaa kyllä stressaavaan mieleen, mutta todellakin vain hetkeksi. Odottelen jo, että voisi edes koti-doppleria alkaa käyttää, mutta siihen on vielä useampi viikko aikaa.

    VastaaPoista