keskiviikko 12. marraskuuta 2014

2 v 3 kk

Meidän 2 v ja (kohta) 3 kk


- Oppi hiljattain sanomaan R-kirjaimen
- Ei ole tippaakaan kiinnostunut pottailusta. Lahjominenkaan ei auta (huoh!).
- Syö aika hyvin. Parhaiten maistuisi kyllä varmaan juusto ja rusinat. Mutta syö kyllä monipuolisesti kalaa, kanaa, lihaa, porkkanoista tykkää ja parsakaalista.
- Syö edelleen mielellään sormin, vaikka ihan hyvin lusikalla tai haarukallakin osaisi.
- Menee nukkumaan Pentikin pupun ja lampaan kanssa. Näitä en uskalla unohtaa kotiin matkoilla!
- Laulaa mielellään, ja on äidin mielestä tietysti tosi taitava. Pyytää myös usein äitiä laulamaan lempilaulujaan.
- On tällä hetkellä varsin kiintynyt äitiin, "syliin, syliin!" kuullaan monta kertaa päivässä eikä isiä hyväksytä lohduttamaan esim. yöllä herätessä.
- Haluaisi pukea vain vaatteita, missä on Postimies Paten tai jonkun auton kuva..
- Osaa värien nimet, mutta ei erota värejä toisistaan. Ihan randomilla sitten sanoo punaista autoa keltaiseksi, sinisiä housuja punaisiksi ja niin edelleen.
- Selailee mielellään kirjoja, erilaiset luukkukirjat on pop. Satuihin keskittyminen on vielä vähän niin ja näin, ja täytyy myöntää, että olen liian vähän yrittänytkään.
-  On aika kiltti. Ei töni tai lyö muita lapsia tai aikuisia, välillä tosin saattaa yllättäen purra äitiä tai isiä. Uskoo aika hyvin, kun kielletään. Usein sanoo myös loukkaantuneena "anteeksi, ei saa ottaa kädestä!", kun haluaisi jonkun tavaran, mitä äiti ei anna ikään kuin se olisi ollut hänellä ensin.

Pitäisi muistaa kirjoittaa näitä asioita ylös useamminkin. Tuntuu, että on ihan mahdoton hahmottaa edes puolen vuoden taakse, että mitä poika silloin oikein osasi ja touhusi. Mutta nyt nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti