torstai 6. marraskuuta 2014

Rv 17 ja toka neuvola

Nyt mennään jo rv 16+1. Uskomatonta. Olen jopa alkanut kuulostelemaan, että tuntuuko liikkeitä. Välillä tuntuu pikkuhipaisuja, mutta en oikeastaan muuta vielä odotakaan, sillä istukka on ilmeisesti etuseinässä. Ja esikoisesta tunsin liikkeet muistaakseni vasta joskus rv 20 paikkeilla, vaikka istukka oli takaseinässä.

Alkuraskaudessa välistä jäänyt väsymys tuntuu tullee vasta nyt. En todellakaan koe, että meneillään olisi mitenkään energinen keskiraskaus vaan nukkua voisi vaikka kuinka paljon! Siis jos se vaan olisi mahdollista, mutta esikoinenhan tietysti kukkuu ylös seitsemän aikaan, ja tällä hetkellä on vielä menossa sellainen "äiti, äiti"-vaihe, ettei isi kelpaa edes hakemaan sängystä..

Muuten kyllä pahin hormonirumba taitaa olla ohi. Iho ja hiukset ovat siedettävämmässä kunnossa eikä turvotus ole ihan niin kokonaisvaltaista. Tilasin paketin uusia äitiysvaatteita, sillä esikoisen raskaudesta jääneet vaatteet kyllästyttävät vieläkin ja  housutkin ovat ihan lösähtäneitä. Vielä pitäisi malttaa äitiysvaatteiden käyttöönoton suhteen, sillä niille on vielä toivottavasti runsaasti aikaa, ja jos kerran omat vaatteet vielä menevät päälle, niin paras niitä on käyttää. Muistissa on nimittäin sekin, kuinka kaiholla voi loppuraskautta kohden vaatekaappia katsoa, kun juuri mikään ei mene vatsan kohdalta päälle. Mutta ihania juttuja on odottamassa sitä, että maha pullahtaa kunnolla esiin :) Nythän se on enemmän kuitenkin vielä löysää kuin söpö vauvamaha.

Toinen neuvolakäynti oli tällä viikolla. Normikäynti: verenpaine normaali, painonnousu reilu 300 gr/vko (aargh..), sikiön sydänäänet jumpsuttivat vahvana 153/min paikkeilla. Pissanäytteen onnistuin ryssimään, kun tarjolla ollut muovimuki (?) räsähti käsiini ennen kuin ehdin alkuunkaan. No, onnistui se sitten myöhemmin ja normaali oli. Otin neuvolakäynnin yhteydessä influenssarokotteen, ja nyt pitäisikin muistaa käydä avoimessa neuvolassa hakemassa rokote pojallekin.
Voisinkin pojan kuulumisia kirjoitella piakkoin, hienona uutena taitona opittu päräyttämään r-kirjain :)

4 kommenttia:

 1. Jee, ihania neuvola-/raskauskuulumisia <3
  Meillä kanssa ihan ihme äitivaihe menossa! Ennen oli isin syli ihan yhtä kelpo lohdutuspaikka, mutta nyt pitää aina saada äiti paikalle, mitä tahansa sattuukin. Ärrä on tullut muutaman kerran ihan vahingossa, sekin on jo niin herttaisen kuuloista :)

  VastaaPoista
 2. Kai tää äitivaihe kuuluu ikään, isivaihetta odotellessa :) Onhan se toki liikuttavaa ja ihanaa olla niin tärkeä, mutta ihan aina aamuisin ei välttis tarttis ;)

  VastaaPoista
 3. Enmä ole pitkään aikaan käynyt lukemassa blogiasi aj nyt tulin katsomaan kuulumisia, ja mitä ihanaa täältä löysinkään. Hirmuisen paljon onnea tulevasta numero kakkosesta :)

  Ilkikurimus

  VastaaPoista
 4. Kiva että täälläkin alkaa elämä normalisoitua alkuraskaudesta! Mullakin toi väsymys on tällä hetkellä se kamalin. Unta riittäisi vaikka koko päivän.. No eiköhän se tästä! :) tsemppiä!

  VastaaPoista