perjantai 2. tammikuuta 2015

Uutta vuotta ja pojan kuulumiset

Okei, sen sijaan, etten luvannut taaskaan mitään, olisi uudenvuodenlupaukseni voinut olla se, että päivitän blogia vähän useammin, joulukuu jäi näemmä viime vuodelta kokonaan väliin.
Tulin nyt kirjoittamaan pojan kuulumisia, mutta uskaltaisinkohan luvata, että kirjoitan vielä tällä viikolla raskausajan kuulumisia eri postaukseen..

Poika kehittyy hurjaa vauhtia. Onhan ikääkin kohta jo 2v 5 kk. Tällä hetkellä meneillään ei ole mikään pahin uhmakausi, mutta sanomattakinhan on selvää, että kun tänne näin kirjoitan, niin päiväunilta herää uhmaiän vauhdilla aloittanut taapero.

Puhe kehittyy koko ajan, ja nyt enenevässä määrin näkyy leikeissä koettujen asioiden toistaminen, erilaiset mielikuvitusleikit. Viime päivinä on kovasti leikitty mm. junassa matkustamista tai ravintolassa syömistä, ja poikahan jaksaisi jatkaa leikkiä vaikka kuinka pitkään siinäkin vaiheessa, kun möhömaha äiti ei jaksa enää siirtyä eri tuolilta toiselle, kun vaihdetaan junasta ratikkaan jne :)
Hauskoja hetkiä pojan höpinöiden kanssa eletään päivittäin, juttua nimittäin riittää. Ja laulua! Poika on tosi kova laulamaan, ja nyt onnistuu jo yhteislaulukin pojan kanssa. Suosikkeja tällä hetkellä mm. Metrolla mummolaan, Tuiki tuiki tähtönen ja tietysti ikisuosikki Hämä-hämä-häkki. Pari aamua sitten poika aloitti aamunsa tyytyväisenä vetämällä sängyssä oman lastenlaulu-medleynsä, niin liikuttavaa!
Jännä huomata, miten lapset ovat luontaisesti kiinnostuneita eri asioista. Meillä poika on superkiinnostunut leluautoista ja erilaisista soittimista, mm. vaarin kitarat ovat ihan hittejä, kun taas melko samanikäinen kummipoika tuntuu syntyneen jalkapallo jalassa ja maila kädessä.

Vaipoissa mennään edelleen eikä loppua näy, mutta pienenä edistysaskeleena mainittakoon se, että viimeisen n. kuukauden ajan kakkostuote on kuitenkin tehty pottaan/pönttöön. Valitettavasti pojan vatsa tuntuu olevan aika hitaasti toimiva tällä hetkellä, sillä tuotoksia syntyy vain 3 päivän välein ja kakkaaminen onkin aina enemmän tai vähemmän epämukavan näköistä. Tarttis siis tehdä asialle jotain eikä vain päivitellä, eli enemmän nesteitä ja kuituja nyt alkuun ainakin!

Joulupukki ei meillä vielä tänä vuonna käynyt, mutta poika toimi itse hienosti lahjojen jakajana. Ensi vuonna varmaan tulee pukkikin, kun poika sitä silloin jo varmaan osaa odottaa. Oltiin jouluna reissussa, joten kotiin jääneet paketit on avattu pikku hiljaa, ja itseasiassa yksi paketti odottaa vielä avaamista, niin riittää sitten uutta ihmeteltävää tammikuun talvi-iltoihinkin.
Tai mitä talvi-iltona jää nyt on, kun ulkona sataa tälläkin hetkellä vettä.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti